Hänninen nyerte az Ypres Rallyt

Hänninen nyerte az Ypres Rallyt

Juho Hänninen magabiztos fölénnyel nyerte meg karrierje első Geko Ypres Rallyját, miután az utolsó, 13,39 kilométeres Kemmelberg szakaszon ő volt a leggyorsabb.

A Škoda Motorsport pilótájának ez volt a 12. szakaszgyőzelme a versenyen, amivel be is biztosította első helyét. 46,50 másodperces előnyre tett szert a második helyezett, többszörös Ypres Rally-győztes Freddy Loix-szal szemben. ,,eletem eddigi legfontosabb győzelmét arattam ezen a hétvégén – nyilatkozta Hänninen, akit a Colin McRae díjjal is jutalmaztak. – A rajt előtt nem gondoltam volna, hogy sikerülni majd legyőznöm Freddyt a hazai versenyén, de a végén mégis megcsináltuk, és ez fantasztikus érzés! Az autó beállításai tökéletesek voltak, semmit sem kellett változtatnunk.” A finn versenyző ezzel a diadalával karrierje 10. IRC győzelmét is aratta, ami egy új csúcsot is jelent – ez az eredménye ugyanis hárommal több győzelmet jelent, mint a második legsikeresebb pilótáé, Freddy Loix-é. Hänninen győzelmével a Škoda is élre került a gyártók rangsorában: 24 első helyet zsebeltek be, míg a Peugeot 23-t.

A 18. gyorsaságin Patrick Flodin volt a második leggyorsabb, míg a harmadik legjobb időt Loix, a negyediket pedig Pieter Tsjoen autózta.

Andreas Aigner megőrizte vezető helyét és ezzel meg is nyerte az IRC Production Cup-t a Subaruval, míg a Hondával versenyző Martin Kangur az IRC 2WD Cup első helyének örülhetett.

A bajnoki címért vívott csatában nem történt nagy változás, hiszen Andreas Mikkelsen a szombat reggeli technikai problémája miatt kiállásra kényszerült és nem tudott pontot szerezni. Legnagyobb ellenfele, Jan Kopecky pedig a Cseh Bajnokságban egyik futamán vett részt, így Mikkelsen 6 pontos előnye biztonságban maradt.

Végeredmény:

A cikk folytatódik..! kattintson ide!