Megbocsájtható félrelépés

Megbocsájtható félrelépés

A Mecsek Rallyn történt látványos esésük után sem kerülték el az izgalmak a Merencsics Árpád-Al-Absi Gáber párost. A Maricsek Racing Team színeiben induló duó pilótáját az ORB futam utáni hétvégén egy kisebb baleset érte.


Június közepén műteni kellett a lábát, s sokáig kérdéses volt, rajthoz állhat-e a július 13-14-ei Veszprém Rallyn. Megnyugtathatjuk a rajongókat: Árpi és Gáber is készen állnak a versenyzésre, s talán most még elszántabbak, mint valaha! A történtekről az MRT sofőrje mesélt nekünk.

,,Végre lett volna egy szabad hétvégém, amit a barátaimmal tölthettem volna el – kezdte a mesélést Árpi. – Elmentünk egyet kirándulni, rosszul léptem, aláfordult a bokám és máris megvolt a baj. Akkor még nem is gondoltam volna, hogy eltörött. Fájni fájt, de másnap végig jártam rajta, azt hittem, hogy megzúzódtak a bokaszalagjaim. Este azonban már nem bírtam tovább, kórházba mentem és akkor állapították meg a diagnózist.

Árpi bokáját először csak sínbe rakták, majd pár napra rá visszament ellenőrzésre. A röntgen után kiderült, hogy sokkal rosszabb a helyzet, mint gondolták: műteni kell. A három hetes fekvő-, majd járógipsz hordása után múlt hét pénteken szabadították meg a ,,tehertől” a pilótát. ,,A héten már kezdetét vette a rehabilitáció, naponta tornáztatom a lábamat, hogy Veszprémben tökéletesen tudjam használni. Fájdalmaim már nincsenek, a beépített drótok és csavarok jól összebarátkoztak a szervezetemmel – ami nem is baj, hiszen legalább egy fél évig együtt kell élniük.

Árpi magabiztosan és tervekkel telve gondol előre a Veszprém Rallyra: ,,Biztos vagyok benne, hogy ez a kis balesetem semmi gondot nem fog okozni a versenyzésben. Gipszes lábbal már ki tudtam nyomni a kuplungot, a gyógytornát követően ez az erőm is csak nőni fog. A bokarögzítésre kitalálunk majd valami megoldást, pénteken pedig ismét teljes erőbedobással szállunk harcba a bajnoki pontokért.

Horváth Judit

A cikk folytatódik..! kattintson ide!