1. rajtszám a SKODA Rally Team Hungaria versenyautóján

1. rajtszám a SKODA Rally Team Hungaria versenyautóján

Hétvégén kerül megrendezésre a Magyarország Országos Rallye Bajnokság harmadik futama, a 19. Valvoline Veszprém Rallye, melyre hat hét szünet után a héten kezdték meg a felkészülést a versenyzőpárosok.

Herczig Norbertet kérdeztük a várható eseményekről:
,,Hat hét pihenő után – mely mondanom sem kell, nagyon gyorsan eltelt-, a SKODA Rally Team Hungaria csapata ismét rajtra kész.
Az egész csapatnak nagyon jót tett, hogy a mecseki győzelem után kikapcsolhatott, és rá tudott pihenni a következő versenyre.
A BRR csapatával karöltve szerdán délutánra tervezünk egy hosszabb murvás tesztet, ahol az elmúlt aszfaltos versenyről visszaállítjuk az autót, és fejben magunkat is a murvás pályákra. Ezt követően, a csütörtöki napra tervezzük a pályabejárásunkat, majd a péntek délelőtti technikai-, és adminisztratív gépátvétellel be is fejezzük a felkészülésünket.

A veszprémi futamra való felkészülésünkben igazából egyetlen nagyon fontos tényezőt kell kiemelnem, mégpedig az időjárási viszonyokat.
Azt gondolom, nem csak a magam, hanem az egész mezőny nevében mondhatom: nagyon örülünk az időjárás kegyességének, miszerint az előrejelzések a versenyhétvégére a jelenleginél mérsékeltebb hőmérsékletet jósolnak.
Várhatóan a versenyautókban még így is 50 fok körüli hőmérséklet lesz, amit tűzálló overálban kell majd végigkoncentrálnia a mezőny összes pilótájának és navigátorának, ezért előre láthatólag ez a verseny is extrém kihívásokat tartogat számunkra.
Természetesen azt tudjuk, hogy ezt a megterhelést a szervezet nem bírja ki csak megfelelő rákészüléssel, ezért mind az Igor, mind én már hetek óta tudatosan készülünk a fizikai, mentális igénybevételre.

A 19.Valvoline Veszprém Rallye mezőnye pénteken délután 15:30-kor fog elrajtolni a Sólyi-erdőből, ahol büszkén mondhatom, hogy az a megtiszteltetés éri csapatunk SKODA Super2000-es versenyautóját, hogy az 1. rajtszámot ragasztják majd az oldalára.
Csapatunk történelmében először élhetjük át azt a számunkra igen kedves érzést, hogy a SKODA típusú versenyautónkkal a mezőny előtt rajtolhatunk el.
Ez még inkább kedves a veszprémi pályákon, ahol az elmúlt években már kétszer is sikerült az első helyezést megszereznünk.”

A cikk folytatódik..! kattintson ide!