A QPR a Celtictől igazolna

image

Az angol élvonalbeli Queens Park Rangers labdarúgócsapata bejelentette, sikerült megszerezni a Manchester Unitedtől Pak Dzsi Szung játékjogát. A skót Premier League-et idén megnyerő Celtic együttesétől is szeretne játékost vásárolni a QPR, méghozzá a koreai Ki Szung Jueng személyében.
Két koreai futballistája is lehet a Mark Hughes által irányított QPR-nak. Mivel Pak Dzsi Szung után most Ki Szeng Juengra vetették ki a hálójukat a Loftus Road-iak. Utóbbi 2009-ben elnyerte a legjobb ázsiai futballista címet, így kijelenthető, a „koreai Steven Gerrardnak” is becézett játékos futballozni is remekül tud.
A QPR tulajdonosa, Tony Fernandes Pak hétfői átigazolása után rögtön bejelentette, hogy a Skóciában légióskodó koreai játékosra is szemet vetett, és reméli, hogy hamarosan meg is valósul majd az üzlet. „Ki egy kiváló játékos, nagyon jól ismerjük, minden mozdulatát figyeljük” – mondta QPR tulajdonosa.
Ki 2009-ben szerződött a Celtichez, de lehet, hogy most elhagyja a skót bajnokot. Az orosz Rubin Kazany már bejelentkezett a játékosért, igaz a hatmillió fontos ajánlatot visszautasította a glasgow-i együttes.
A mindössze 23 éves játékos már 45 alkalommal játszott Dél-Korea válogatottjában, így nem csoda, ha más csapatok is megfigyelik őt. Egyes foci hírek szerint a Liverpool újdonsült menedzsere, Brendan Rodgers is csodálója a fiatal tehetségnek.
Ki elmondása szerint legszívesebben a Liverpool együttesénél folytatná pályafutását, de fontos neki a játéklehetőség. „Olyan csapatban szeretnék igazolni, ahol játéklehetőséghez juthatok. Nem számít igazán, hogy milyen bajnokságban, de játszani és fejlődni szeretnék” – mondta.
A londoni együttes vonzóbb lehet a Celtic középpályása számára, hiszen honfitársa, Pak Dzsi Szung már biztosan ott folytatja pályafutását, ráadásul a QPR-ban több játéklehetőséghez is juthat.
A Buzsáky Ákost is foglalkoztató QPR vezetősége egyáltalán nem tétlenkedik az átigazolási időszakban. Az érkezők között ott van Ryan Nelsen (Tottenham), Andy Johnson (Fulham), Robert Green (West Ham United), de érkezett a Manchester Unitedtől Fábio da Silva (egy évre kölcsönbe), és a  Nancy ex-futballistája, Samba Diakité is.
A QPR hazai pályán augusztus 18-án lép majd pályára a Swansea City ellenében a nyitófordulóban. A fogadási tippek (bet365) alapján igen kiegyenlített mérkőzésre van kilátás.
Herczeg R. – Xlsport.hu