Péntek 13.

Péntek 13.

MARICSEK RACING TEAM – 19. Valvoline Veszprém Rallye; 2012. július 13-14.

Kovács Antal – Istovics Gergő, Mitsubishi Lancer Evo VI

 

Péntek 13 – a szerencsétlenség utolérte a Maricsek Racing Team versenyzőpárosát is. Kovács Antal és Istovics Gergő a kategóriagyőzelemért szálltak volna harcba a 19. Valvoline Veszprém Rallyn, de hamar a futam feladására kényszerültek. A fiúknál halmozódott a technikai probléma, s még az első gyorsasági szakaszt sem tudták befejezni.

Kovács Antal: Sajnos nem láttunk sokat a versenyből. Az első gyorsaságin egy kis hiba csúszott a gépezetbe. Szerencsétlenül mentünk neki egy guminak, s ennek következtében az olajhűtő is megsérült. Az olaj elkezdett folyni a kocsiból, s egyszer csak megadta magát a Mitsubishi motorja. Az autósport egy ilyen játék… Az időeredményeket nézve így se biztos, hogy sikerült volna az élre kerülnünk, hiszen Budavári Zoli a pénteki két gyorsasági szakaszon mindvégig az abszolút első tízben végzett. Szomorúak voltunk, de nem lógattuk sokáig az orrunkat. Már most a következő versenyre koncentrálunk, hogy maximális teljesítményt nyújthassunk.

Istovics Gergő: Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult ez a hétvégénk. Nem titkoltan azzal a szándékkal érkeztünk meg Veszprémbe, hogy elhódítsuk a kategóriagyőzelmet. Mindent meg is tettünk a jó eredmény elérése érdekében, de egy apró hiba minden számításunkat keresztülhúzta. Sajnos a szervizeseink már nem tudták orvosolni ezt a problémát, így számunkra nagyon hamar véget is ért a Veszprém Rally. Ami különösen fájó számunkra, hogy jelen állás szerint úgy néz ki, minden esélyünk elszállt az S csoport bajnoki címének megszerzésére. Ettől függetlenül, az Arad Rallyn ott leszünk, és teljes erőbedobással támadunk!

A következő megmérettetés augusztus 16-18. között vár a Kovács-Istovics duóra, amikor is Aradon folytatják majd a bajnoki pontok gyűjtését.

Sajtófőnök: Horváth Judit www.maricsekteam.hu; Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.judit@rallycafe.hu

A cikk folytatódik..! kattintson ide!