Zambrotta a derbiről, Theóról és Calabriáról

Gianluca Zambrotta, a Milan korábbi világbajnok hátvédje szerint Stefano Pioli ideális edző a fiatal játékosok számára és megjegyezte, hogy a kezdetektől fogva lenyűgözte őt Theo Hernández játéka.

Zambrotta 2008-ban igazolt a Milanhoz az FC Barcelonától és összesen 4 szezont töltött a piros-feketéknél. Ezen időszak alatt 107 tétmeccsen játszott a csapatban, ezeken 2 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. A világbajnok játékos a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában beszélt a szombati Inter-Milan derbiről, Sandro Tonaliról, a Milan mercatójáról és Theo Hernández teljesítményéről is.

“Minden futballszerető embert elszomorít az a tény, hogy nézők nélkül rendezik meg a derbit. Azt gondolom, hogy ez a Milan számára lehet előnyös, mivel az Inter a pályaválasztó és normál esetben legfőképpen Nerazzurri-szimpatizánsok lennének a lelátókon. Az Inter három meccs alatt 10 gólt lőtt, ezáltal egy jó tesztnek ígérkezik ez a mérkőzés a Milan védelme számára. Még csak a szezon elején vagyunk és három forduló kevés ahhoz, hogy ítélkezzünk, de azt gondolom, hogy csökkent a különbség a két csapat között. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a Milan sorozatban 19 mérkőzés óta nem veszített.” – mondta Zambrotta.

“Ibrahimovic? Még 39 évesen is ugyanolyan, mint amikor együtt játszottunk.”

“Tonali? Olyan, mintha 20 évesen benne lenne a tapasztalat a DNS-ében, nagyon érett játékos. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy a Bresciától érkezett, amely más célokért harcolt. Jól tudom, hogy mi a különbség egy kisebb csapat pályája és az olyan legendás stadionok között, mint a Nou Camp vagy éppen a San Siro. Ha nem vagy elég erős mentálisan, akkor nagy árat fizethetsz az első nehézségnél. Bennacerrel látom őt a legjobbnak, de nem akarom elvenni Kessié érdemeit, aki felbecsülhetetlen játékos a csapat egyensúlyának szempontjából.”

“Mercato? Az átigazolási piac összhangban állt a tulajdonos terveivel. Kiváló befektetéseket hajtottak végre és Pioli az ideális edző a fiatalok számára.”

“Hernández? Theo nagyszerű játéka nem csupán a gólokban rejlik. Ő egy rendkívüli szélsőhátvéd: remekül támad, jók a tempóváltásai és fölényt teremt a bal szélen. Már a kezdetektől fogva az első Serie A-s mérkőzések után lenyűgözött a játéka.”

“Calabria? Pioli által megújult. Védekezésben nagyon figyelmes és sokat besegít a támadásokban. Korábban szenvedett, de most nagyon koncentráltnak látom a pályán. Dalot? Ő egy tehetség. Nagyon technikás és képes megverni az ellenfelét egy az egyben. Az érkezése összefonódik a klub filozófiájával, vagyis az ígéretes játékosok fejlesztésével. Dalot a jobb oldalán és Theo a bal oldalon egy nagyon jó elképzelés. Saelemaekers? Értékes az edző számára, ha ilyen játékosok vannak a csapatban.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS