Így lett Kjaer a Milan védelmének kulcsembere

Simon Kjaer januárban csatlakozott a csapathoz és a magas színvonalú teljesítményével hamar a védelem alapemberévé és vezérévé vált.

A dán válogatott csapatkapitánya a téli mercato alatt kölcsönben érkezett a távozó Mattia Caldara helyére. Kjaer a Spal elleni 3-0-ra megnyert kupameccsen már a kezdőcsapatban találta magát Romagnoli párjaként és ez csak a kezdet volt.

Kjaer összességében nagyszerűen teljesített az előző szezon második felében, aminek meg is lett az eredménye: a klub a nyáron aktiválta a 3,5 millió eurós vételi opciót és végleg megvásárolta.

Van egy adat, ami tökéletes mutatja, hogy Kjaer milyen létfontosságú tagja lett a védelemnek. A 31 esztendős védő eddig összesen 25 alkalommal öltötte magára a piros-fekete mezt és érdekesség, hogy ezekből mindössze 1 mérkőzést veszített el a csapattal, méghozzá februárban az Inter ellen.

Amikor a dán védő a pályán volt, a Milan mérlege 25 meccsen 20 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség. Kjaer nélkül a Rossoneri 4 bajnokiból egyiken sem tudott nyerni.

KJAERREL A CSAPATBAN:

25 tétmérkőzés
20 megnyert meccs
4 döntetlen
1 vereség
23 kapott gól
11 kapott gól nélküli meccs
2,56 szerzett pont meccsenként

KJAER NÉLKÜL:

4 tétmérkőzés
0 megnyert meccs
3 döntetlen
1 vereség
6 kapott gól
0 kapott gól nélküli meccs
0,75 szerzett pont meccsenként

Forrás: www.acmilan.hu – RSS