“Rossz állatot zártak karanténba” – Zlatan

Zlatan Ibrahimovic a megnyert rangadót követően elmondta, hogy nagyon éhes a sikerre és senki illetve semmi nem állíthatta meg abban, hogy pályára lépjen a derbin. A svéd klasszis két góllal vette ki a részét az Inter elleni győzelemből.

“Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt az Inter ellen. A Milan négy éve nem nyert derbit. Két hétre bezártak, nagyon éhes voltam a sikerre és ezzel a két góllal bizonyítottam. Az edző nagyon jól felkészült a mérkőzésre és ő döntött arról, hogyan kell támadnunk. Nagyszerű dolgokat csináltunk és ugyan kockáztattunk egy kicsit, de ez egy derbi volt. Csalódott vagyok, hogy kimaradt a tizenegyes, viszont a győzelem a fontos. A kaland tovább folytatódik. Még túlságosan a szezon elején járunk. Mióta megérkeztem, a csapat nagyszerű dolgokat vitt véghez, különösen a bajnokság újraindulása után. A csapat fejlődik és a fiatal játékosok nagyobb felelősséget vállalnak. Mindenki remekül dolgozik az edzéseken.” – mondta Ibrahimovic.

“Éhes vagyok a sikerre, mert rossz állatot zártak karanténba. Két hét megállás nem volt könnyű, mentálisan nehezebb, különösen az előtte lévő magas tempót tekintve. Két hét alatt a tempó teljesen lecsökken és a test remegni kezd, mert dolgozni és játszani akar, ám a COVID miatt otthon kellett lennem. Alig vártam, hogy elmúljon, hogy visszatérjek és segítsek a csapatnak.”

“Nagy felelősséget érzek, hiszen én vagyok a legidősebb a csapatban. Nagyon tetszik ez az érzés, mindenki követ és mindenki éhes a győzelemre. Nem csodálkozom magamon, mert tudom, hogy mi a szintem. A térdsérülés után Amerikába mentem, hogy újra azt érezzem életben vagyok. Manchesterben azt mondtam Mourinhónak, hogy nem állok készen és nem akarok csalódást okozni neki, így Amerikába igazoltam. Aztán Raiola azt mondta, hogy jöjjek vissza Európába és a Milannak volt a legnagyobb szüksége rám, ezért visszatértem.”

“Koronavírus? Csak egy kicsit elvesztettem az ízlelésem, de háromnaponta volt tesztem és senki sem állíthatott meg abban, hogy pályára lépjek a derbin.”

Ibra a meccs után egy vérszomjas oroszlán képét osztotta meg a közösségi oldalán: “Olyan vagyok, mint az oroszlán. Már a legutóbbi derbin szerettem volna feltenni azt a képet… Félretettem mostanra.”

“Úgy érzem magam, hogy kész játékos vagyok és több tapasztalatom van, mint 30 évesen. Amikor fiatal vagy, még fejlődsz. Ha a 10 évvel ezelőtti fizikai állapotban lennék, akkor senki sem állítana meg, de igazából még most sem tudnak. Gólöröm? Egy srác kiabált a közönségből, ez a gesztus csak neki szólt.”

“Úgy gondolom, hogy mindenben van egy kis érdemem. Fizikailag jól vagyok és sokat edzek. Nagy tapasztalattal játszom és olyan csapattársaim vannak, akik nagy hajlandóságot mutatnak. Jól teljesítenek és hallgatnak rám. Nem fogadom el, hogy ellazuljanak, sem az edzéseken, sem a mérkőzéseken. 200 százalékot kell beleadni.”

“Rafael Leao? Nagyon erős. Majdnem nálam is jobb testfelépítése van, megvan a sebessége és technikás. Csak a futballra kell összpontosítania. A Milan játékosa és itt nincs sok türelem. Nagy tehetség és fényes jövő áll előtte, ha megfelelő döntéseket hoz. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk neki, de neki kell eldöntenie, hogy mit akar. Jelenleg nagyszerű dolgokat csinál a pályán, nyitott a fejlődésre és készen áll áldozatot hozni. Nagyon jól játszott ezen a meccsen.”

“Egyszerre egy mérkőzésre összpontosítunk. Minden meccs olyan, mint egy döntő. Amikor januárban megérkeztem, a nemzetközi porond volt a cél és sikerült elérni. A klub célja, hogy újra Európában szerepeljen. A személyes céljaim kissé különbözőek, de ezt megtartom magamnak… Scudetto? Van rá esély, ha hiszel benne, bármire képes vagy. Mi hiszünk benne, aztán a végén meglátjuk, hogy alakul. Az út nagyon hosszú.”

“Meg kell érteni, hogy még nincs vége semminek. Tovább kell lépnünk a győzelem után. Megfelelő a mentalitás, a győzelem érdekében áldozatokat kell hozni és keményen dolgozni. Ahogy korábban mondtam: az én filozófiám az, hogy ha nem adsz bele 200 százalékot az edzésen, akkor nem fogsz 200 százalékosan teljesíteni a pályán.”

A Milan 10 év után nyert újra idegenben az Inter ellen – ismét Ibrahimovic vezetésével.

“A következő győzelemre nem kell újabb 10 évet várnunk. Remekül teljesítettünk. Sajnálom a szurkolókat. Nagyszerű szurkolótábor áll mögöttünk és ezt láthattuk a meccs előtt, amikor elkísértek minket a stadionhoz. Nagy kár, hogy nem lehettek ott a stadionban, hogy velünk ünnepeljenek.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS