Újpest: Magyar válogatott légiós csapatából érkezhet Oenning első téli igazolása

Hivatalosan január 15. és február 14. között zajlik a téli átigazolási időszak a magyar fociban, azonban úgy tűnik, a hajrára fordulva az NB I-ben 9. helyen álló Újpest ezúttal Belgiumból erősíti meg keretét.

A csakfoci.hu információi szerint nagy valószínűség szerint a hetek óta kiesés ellen elől menekülő lila-fehérek szerződtetik a belga élvonalbeli OH Leuven 28 éves francia támadó középpályását, Yohan Croizet-et.

Úgy tudjuk, a játékos már Újpesten tartózkodik, a leendő társaitól külön edz.

A Transfermarkt által 400 ezer euróra taksált, a középpálya jobb és bal szélen egyaránt bevethető Croizet a Metz utánpótlásában kezdte pályafutását, ahol a korosztályos csapatokat végigjárta, majd ezután jobbára a második csapatban számítottak rá. Innen Belgium felé vette az irányt, és több helyi együttesben (Virton, OH Leuven, KH Mechelen) is megfordult, valamint az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City színeiben is kipróbálhatta magát, ahol csapattársa volt Baráth Botondnak és Sallói Dánielnek.

Az idei szezonban visszatért a Bese Barnabást is soraiban tudó Leuven együtteséhez, a most futó idényben 5 meccsen lépett pályára, gólt nem szerzett. Legutóbb 5 hónapja játszott tétmeccsen.

Interjú: “Oenning levegőnek nézett, Duchatelet nem is létezett” – az Újpest karácsony után jegelt támadója a “mérgező légkörről”