NB I: Furcsa kiállítás után bombagóllal nyert a Kisvárda a ZTE ellen – videó

Ideiglenesen budapesti albérletbe kényszerült a Kisvárda, amely ezúttal a Szusza Ferenc Stadionban fogadta a ZTE FC-t, mivel a napok során az extrém hideg miatt lehetetlen volt eltávolítani a jeget a kisvárdai stadion játékteréről.

4 percet kellett várni az első lövésre, Tajti tálalt Futács elé, védőjéről lefordult és 14 méteres lövését Dombó védte. Két percre rá Könyves ugratta ki Szánthót, majd 15 méterről a bal alsóba helyezett, ám Erdős József játékvezető érvénytelenítette a találatot les miatt. A 25. percben megszerezte a vezetést a Kisvárda: Hej jobb oldali beadását Viana szelídítette meg, Bumba elé tálalt, aki kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot.

A félidő zárásaként Lucas bombázott a kapu fölé mintegy 20 méterről.

Fordulás után Boér Gábor hármat cserélt, aminek meglett az eredménye, hiszen az 50. percben Lesjak keményen belőtt labdáját Favorov – a védők közül kibújva – 5 méterről a vendégek kapujába továbbította. A kapott gól után a várdaiak érezhetően visszább álltak, az egerszegiek támadtak, miképpen a csereként beálló Zimonyi életerős lövését Dombónak kellett hárítani.

A hajrára fordulva óriási küzdelmet láthattunk a középpályán, némi kisvárdai fölénnyel. A 75. percben emberhátrányba kerültek a vendégek: Futács harcolt meg a labdáért Prengával, majd a játékvezető az egyik segítőjével úgy ítélte meg, hogy a ZTE támadója a földön belerúgott ellenfelébe, ám a visszajátszásokat tekintve ez inkább szigorú ítéletnek tűnt, mintsem jogosnak.

A visszajátszások alapján viszont nem derült ki egyértelműen: történt rúgás vagy sem.

A hátralévő percekben előbb Kovácsréti tesztelte Demjént, a hosszabbításban ismét a ZTE kapusa védett hatalmas bravúrral. A slusszpoén a 94. percre maradt, miután Horváth eldöntötte a mérkőzést.

NB I, 21. forduló

Kisvárda-ZTE FC 2-1 (Bumba 25., Horváth Z. 94., ill. Favorov 50.) kiállítva: Futács 75. (ZTE FC)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Kisvárda: Dombó – Hej (Melnyik – a szünetben), Csirkovics (Ene 73.), Prenga, Leoni – Lucas, Simovic – Navratil, Bumba (Zlicsics 67.), Sassá (Kovácsréti 67.) – Viana (Horváth Z. 81.)

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Szépe, Kálnoki-Kis – Szánthó (Babati – a szünetben), Tajti (Vass – a szünetben, Németh 83.), Sankovic, Bedi, Gergényi – Futács, Könyves (Zimonyi – a szünetben)

Interjú: “Egy éve még dolgoztam a foci mellett” – a pékségből indult ZTE-támadó a 100 góljáról és a Vidi hívásáról