Calabria: “Gyerekkorom óta rajongok a Milanért”

Davide Calabria, a Milan saját nevelésű játékosa a Corriere della Serának adott interjújában beszélt a szezonról, a csapatról, az ambíciókról és az edzővel való kapcsolatáról is.

“Sokat dolgoztam és ez az egész csapatra is igaz. Kissé olyan, mintha a Milannal együtt fejlődtem volna. Megértettük, hogy miben kell javulnunk és csendben dolgoztunk.”

“Spezia elleni vereség? Ez egy nagyon rossz nap volt, amikor semmi nem jött össze, de ez már a múlt. Nem kell pánikba esni, kemény munkával, alázattal, koncentrációval és lelkesedéssel ki fogunk lábalni ebből a nehéz periódusból. Nagy a verseny a bajnokságban és semmi sincs veszve. Most az Európa Ligára összpontosítunk. Komolyan vesszük a sorozatot és szeretnénk eljutni a végéig. A Milan helye Európában van.”

“Gyerekkoromtól kezdve a Milan mezt viselve nőttem fel és megtanítottak arra, hogy mindig a győzelemért kell játszani. Bár nem azzal a céllal vágtunk neki a szezonnak, hogy megnyerjük a Scudettót – ezt senki nem kérte tőlünk – de megmutattuk, hogy bárki ellen képesek vagyunk jól teljesíteni.”

“Inter elleni derbi? Ez a mérkőzés megváltoztathatja a szezont. Éppen ezért nyerni akarunk Belgrádban, mert a győzelem győzelmet szül. Újra azzal a mentalitással kell játszanunk, mint az első 21 fordulóban, amikor folyamatosan az első helyen álltunk. A belgrádi meccs után fogunk az Interre összpontosítani és természetesen a győzelemre. A szezon elején is azt mondták rólunk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek a derbin… Az Inter az egyik legerősebb kerettel rendelkezik a Juvéval együtt, de még minden nyitott. Csendben kell dolgoznunk tovább, ahogy édesapám tanította nekem.”

“Maldini? Nagyon sokat köszönhetek Paolo Maldininek. Ő egy legenda, aki folyamatosan biztatott, amióta az utánpótlásba kerültem. Gyerekkorom óta rajongok a Milanért és a Milan volt az álmom.”

“Pioli? Kezdetben voltak félreértések és nem volt könnyű elsajátítanom azt a játékot, amit kért tőlem. Rengeteget beszélgettünk és sokat fejlődtem, köszönhetően neki. Kivételes kapcsolatunk van, ő egy nagyszerű edző és egy remek ember.”

“Ibrahimovic? Azt tanultam tőle, hogy mindig többet adjak bele. Zlatan a különbséget jelenti. Csak ránézel és erősebbnek érzed magad. Megtanított minket, hogy győztes mentalitásunk legyen és méltóak legyünk a Milanhoz.”

“PlayStation? Nem vagyok jó benne. Mindig vesztettem, ezért abbahagytam. Néha elgondolkodom azon, hogy a csapattársaim hogyan tudnak egész nap az okostelefonjaik előtt ülni. Én jobban szeretek a szabadban lenni és valódi emberekkel együtt tölteni az időt. A technológia fontos és az internet hasznos, de a valós világ ezen kívül zajlik.”

“Nem szeretem a közösségi oldalakat. Vidéki srác vagyok és büszke vagyok erre. Milánó csodás hely, egyszerűen imádom. A Porta Nuova városnegyedben élek a barátnőmmel, Ilariával. Amint lehetőségem van, mindig hazamegyek és meglátogatom a szüleimet és a barátaimat.”

Calabriát arról kérdezték, hogy melyiket választaná: a Milannal a Bajnokok Ligája-szereplést vagy a válogatottal az Európa-bajnokságon való részvételt.

“Mindkettőt! Úgy vélem, hogy az egyik összefügg a másikkal. Mindkettőt csak úgy érhetem el, ha jól teljesítek a Milanban. Sokat kell még fejlődnöm, de sikerülni fog. Ott leszek és csodálatos lesz.”