Maldini: “Mindig sikerült kilábalnunk a nehézségekből”

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója szerint a csapatnak reagálnia kell a Spezia elleni vereséget követően és hozzátette, hogy ennek a rossz mérkőzésnek nem szabad, hogy negatív hatása legyen a szezon hátralévő részére.

A Milan 22 fordulót követően a második helyen áll a Serie A-ban és versenyben van az Európa Ligában, ahol a csapat 2-2-es döntetlenről várja a jövő heti milánói visszavágót. Maldini elégedett a csapattal az egész szezont tekintve, hiszen eddig a várakozásokon felül teljesített a Milan.

“Az elégedettségem a csapat eredményeihez kapcsolódik. Az előző szezonban egyáltalán nem voltak kétségeim. A munkánkhoz – amit Bobannal és Massarával együtt végeztünk – időre volt szükség. A futballban kevés a türelem, de néha idő kell, különösen akkor, amikor fiatal a csapat.” – mondta Maldini.

“Minden játékosnak megvan a saját jellemvonása. Hernándezt néha vissza kell fognunk, mert időnként többet lép előre a támadásoknál, mint kellene. Kétségtelen, hogy Theo nagy erőssége a csapatunknak. Calabria hihetetlen fejlődésen ment keresztül, nem csupán a teljesítményét tekintve, hanem a karaktere szempontjából is. A két szélsőhátvédünknek nagyon fontos szerepe van.”

“Spezia? Nagyon rosszul játszottunk, míg az ellenfél kiválóan teljesített. Ez az idei szezon nagyban különbözik az előzőtől. Fordulópont következett be a Milannál és az idény első felében nagyon jól teljesítettünk.”

“Nem szabad, hogy egy rossz meccs tönkretegye a szezonunkat. A Spezia elleni meccs előtt nagy intenzitással dolgoztunk, de az eredmény mégis negatív lett. Mindig sikerült kilábalnunk a nehéz helyzetekből és soha nem panaszkodtunk a meccsnaptár vagy a hiányzók miatt. Hozzászoktunk a három naponta való játékhoz. Reakciót várok a csapattól.”