Ibrahimovic: “A Milan az, ami igazán lázba hoz”

Zlatan Ibrahimovic a RAI-nak adott interjújában egyértelműen kifejezte maradási szándékát és elmondása szerint ha Paolo Maldini azt akarja, akkor a következő szezonban is a Milanban fog játszani.

A MILANRÓL

“Én vagyok Zlatan, nagy felelősségem van és vezérnek érzem magam. A Milan az egyetlen csapat, ami igazán lázba hoz. Sokat akarok adni és tanítani a csapatnak, útmutatóként szolgálok. Amikor a csapattársak rám néznek, elvárnak tőlem valamit. Mindenképpen ott akartam lenni a csapattal Veronában, mert éreztem belül, hogy ott kell lennem. Ha egy napot a csapat nélkül töltök az olyan számomra, mint egy nap a gyerekeim nélkül.”

SANREMÓI DALFESZTIVÁLRÓL

“Nagy élmény volt számomra. Nem tudtam, hogy mi vár rám. Azt mondták, hogy minden rendben lesz és csak adjam önmagam. Amikor beléptem a fesztivál színpadára, nem tudtam előre a kérdéseket. Azt akartam, hogy ösztönös legyen, mert Zlatan ilyen. Ez az igazság.”

A FESZTIVÁLRA VEZETŐ MOTOROS ÚTRÓL

“Filmet lehetne készíteni arról a napról. Az volt az egyetlen aggodalmam, hogy majd senki nem hiszi el nekem a történteket, ezért csináltam egy rövid videót, amikor a motorral mentünk. Sokkal nagyobb volt a súlyom, mint a motorosnak, ezért középen kellett tartanom magam az ülésen. Egyesek még most sem hisznek nekem. Sajnálom, hogy nem volt több időm beszélgetni a motorossal. Amikor megérkeztünk egy képet kért tőlem, de nagyon siettem. Azt mondtam, hogy várjon meg, ám haza kellett mennie.”

A MÚLTRÓL

“Gyerekként alacsony voltam, egészen 16 éves koromig. Akkoriban hátproblémáim voltak.”

A LEGSZEBB GÓLJÁRÓL

“Az összes gól, amit nem tudtam megismételni. Megismételhetetlen volt az Ajaxban lőtt találatom, amikor az összes védőt elküldtem. Sok gólt szereztem sarokkal és fantasztikus volt az Anglia elleni ollózásom is.”

VAN BASTENRŐL

“Amikor aláírtam az Ajaxhoz, túl nagy nyomást helyeztek rám és ugyanazt várták el tőlem, amit Van Basten tett, de én nem voltam az ő szintjén. Ő egy komplett játékos volt, aki történelmet írt és minden idők legjobbjai közé tartozik.”

MARADONÁRÓL

“Ő a labdarúgás ikonja.”

GALLIANIRÓL

“Imádom őt és nagyon erős kapcsolatunk van. Barcelonában boldogtalan voltam, ő vitt a Milanhoz és ennek köszönhetően visszatért a mosolyom. A második szezonom végén találkozni akartam vele és azt mondtam, hogy ne keressen a nyaralásom alatt, mert maradni akarok a Milanban. Két nappal a vakáció vége előtt felhívott és Párizsba küldött.”

GATTUSÓRÓL

“Tegnap felhívtam, hogy küldjön egy üzenetet a fiamnak, mert ő a kedvence. Nagyon kedveli Rinót a mentalitása és az elszántsága miatt. Emlékszem, hogy egyszer bedobtam Gattusót a kukába, de viccből történt.”

A BAJNOKSÁGRÓL

“Még mindig sok meccs van hátra és bármi megtörténhet. Döntő fontosságú időszak következik. Hetente két meccsünk van, míg az Internek csak egy és több idejük van regenerálódni. Azért jöttem a Milanhoz, hogy nyerjek.”

A JÖVŐJÉRŐL

“Meglátjuk. Paolón múlik, ha ő azt akarja, akkor én itt vagyok.”

A 39 éves klasszis 2020 januárjában tért vissza a piros-feketékhez és azóta összesen 32 meccsen 24 gólt illetve 6 gólpasszt jegyzett a Serie A-ban. Zlatan bebizonyította, hogy ennyi idősen is képes talpra állítani a Milant és a különbséget jelenteni a pályán egy európai topligában.