Pioli: “Intenzíven és magabiztosan kell játszanunk”

Roppant nehéz mérkőzés vár a Milanra az Európa Liga nyolcaddöntőjében, ugyanis ma este a Manchester United lesz az ellenfele. Az első mérkőzést idegenben, az Old Traffordon rendezik. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Stefano Pioli nyilatkozott.

“A hétvégi eredmény miatt magabiztosabbnak kell lennünk és bíznunk kell a képességeinkben. Arra készülünk, hogy megismételjük ezt a remek teljesítményt. Mindig az a kiindulópont, hogy védekezésben és támadásban is egy csapatként dolgozzunk. Minél egységesebbek vagyunk, annál jobbak leszünk. Választhatunk, hogy elsodornak a negatív hullámok vagy meglovagoljuk a pozitívakat. Mi az utóbbit választottuk és azon leszünk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk egy erős csapat ellen.” – mondta Pioli.

“Manchester United? Vasárnap lenyűgöztek, amikor egy fantasztikus csapatot győztek le a városi rangadón és nagy intenzitást illetve minőséget mutattak. Ez nem egy előrehozott finálé lesz, inkább egy presztízs harc két nagy történelemmel rendelkező együttes között. Ezeket a mérkőzéseket magabiztosan és tisztelettel kell lejátszani. Egy olyan csapattal állunk szemben, amely eredetileg a Bajnokok Ligájában volt és olyan csapatokkal került egy csoportba, mint a PSG és az RB Leipzig.”

“Azon dolgozunk, hogy visszatérjünk újra a sikerekhez, hogy beteljesítsük az álmainkat. Ahogy Maldini is mondta: pár évig a Bajnokok Ligájában kell játszanunk annak érdekében, hogy fejlődjünk, elérjünk egy bizonyos szintet és trófeák megnyerésében gondolkozhassunk. Az előttünk álló út még mindig hosszú, de ezen meggyőződéssel és nagy lelkesedéssel kell haladnunk.”

“Dalot? Nagyon elégedett vagyok a fejlődésével és a teljesítményével. A jövője? Csak a közelgő mérkőzéseinkre koncentrálunk és nem én fogom meghozni ezeket a döntéseket. Donnarumma? Gigio kulcsfontosságú számunkra, mind a védekezés, mind a játékfelépítés során. Az ő teljesítménye nagyon fontos lesz ezen a meccsen.”