“Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel”

A Milan remek teljesítménnyel 1-1-es döntetlent ért el a Manchester United otthonában az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően és megjegyezte, hogy Franck Kessié nem ért hozzá kézzel a labdához a visszavont gólt megelőzően.

“A csapat személyiséggel játszott és ezt akartuk tenni. Kontrollálni akartuk a mérkőzést és nem pedig beállni védekezni, de tisztában voltunk azzal, hogy az ellenfelünk erős és gyors. Számoltunk bizonyos kockázattal, de az egész mérkőzés alatt csapatként játszottunk és megérdemeltük a pozitív eredményt. Lehetett volna jobb is, de ez az eredmény így is magabiztosságot ad számunkra a visszavágóra, még akkor is, ha semmi sincs még eldöntve. A visszavágón ismét nagyon jól kell majd teljesítenünk.” – mondta Pioli.

“Nagy kár, hogy egy ilyen helyzetből kaptunk gólt, amikor tudtuk, hogy nagyon jók a hosszú átadásokban. Ebben a tekintetben jobbak is lehettünk volna. A gól és James helyzete volt az egy-egy gólszerzési lehetősége a Manchester Unitednek, míg nekünk több lehetőségünk is volt az egyenlítésre. A csapat nagyon szilárd és összetartó volt, megfelelő volt a távolság a soraink között és ez lehetővé tette számunkra, hogy mind védekezésben, mind támadásban jól teljesítsünk és helyzeteket alakítsunk ki. Most vissza kell nyernünk az erőnket, hiszen egy nagyon fontos mérkőzésre kell koncentrálnunk. Vasárnap a Napoli ellen játszunk a bajnokságban és csak utána fogunk a visszavágóra gondolni.”

“Mi vagyunk a Milan és minden fronton elkötelezettek vagyunk. Mindent bele akarunk adni, hogy elégedettek legyünk a munkánkkal és egyben elégedettséggel töltsük el a szurkolóinkat és a klubot. Ha ezt sikerül elérnünk, akkor boldogok vagyunk. Ez az a mentalitás, amire szükségünk van.”

“Jó volt a csapat hozzáállása és abban a tudatban játszottunk, hogy az ellenfél komoly gondot okozhat nekünk. Tudtuk azt is, hogy ha védekezésben és támadásban is aktívak vagyunk, akkor meglesz a karakter a játékunkban és képesek leszünk helyzeteket kialakítani. Tovább kell így folytatnunk. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, de ez a kör még nincs lefutva és rengeteg teendő van még a bajnokságban is. Ennek az eredménynek lökést kell adnia a jövőre nézve, hogy jól fejezhessük be ezt a szezont.”

“Egy edzőnek megvannak az ötletei és a játékkoncepciója a fejében. Ha meg van győződve erről, akkor azokat könnyű átadni a játékosoknak. Én nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt a nagyszerű csapatot irányíthatom. Gyakran mondom, hogy ez a csapat különleges. A játékosaim átlagon felüliek, technikailag és erkölcsileg is. Sokat várhatok el tőlük, hiszen tudom, hogy megvan az elkötelezettségük és a magabiztosságuk. Amikor ezek mellett a kvalitás is adott, akkor a teljesítmény is jönni fog. És ha jól teljesítesz, az eredmények is jönnek.”

“Ez a teljesítmény folytatása volt a Roma és a Verona elleni játéknak. Remélem, hogy vasárnapra visszatér néhány játékos. Ez döntő pillanata a szezonnak. Három fontos meccs vár ránk a Napoli, a Manchester United és a Fiorentina ellen, aztán lesz egy kis időnk szusszanni.”

“Calabria? Davide kivételes dolgokat visz véghez. Némi ágyékproblémára panaszkodott, de nem gondolom, hogy aggasztó lenne a sérülése. Az orvosi stáb nagyon vigyáz rá és remélem, hogy vasárnap bevethető lesz. Davide mindig játszani akar.”

“Kessié elvett gólja? Megesküdött nekem, hogy nem ért hozzá a kezével a labdához…”