Ibrahimovic szavai a svéd válogatott meghívóról

Zlatan Ibrahimovic úgy érzi, hogy közel 5 év után megérdemelten kapott behívót a nemzeti csapatba és kiemelte, hogy egy játékos számára a legnagyobb megtiszteltetés, ha hazája válogatottját képviselheti.

Mint arról beszámoltunk, a 39 éves csatár ott lesz a svéd nemzeti csapatban a március végén rendezendő válogatott mérkőzéseken. Svédország a hónap végén három meccset játszik: március 25-én Grúzia és 28-án Koszovó ellen a vb-selejtezőben, majd március 31-én Észtország ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen.

Ibra úgy érzi, hogy a Milanban nyújtott teljesítményével rászolgált a meghívóra.

“Azt akarom, hogy ne az alapján hívjanak be, amit a múltban véghez vittem, hanem azért, amit most a csapatnak tudok adni. Nem lehetek ugyanaz a játékos, aki 5, 10, 15 vagy 20 évvel ezelőtt volt. Most teljesen más a fizikai állapotom és a játékstílusom, de továbbra is nagyon magas szinten vagyok.” – mondta Ibrahimovic.

“Nem kell aggódni, nem azért vagyok a válogatottban, mert Zlatan Ibrahimovicnak hívnak. Úgy vélem, hogy megérdemlem az alapján, amit adhatok és ahogy teljesítettem. Andersson? Nagyon pozitív volt a megbeszélésünk. Minden szempontot megvizsgáltunk és fátylat borítottunk a múltban történtekre. Nagy tisztelettel beszéltünk egymással.”

“Egy futballista számára az a legnagyobb öröm, ha elér egy bizonyos szintet és lehetősége van arra, hogy az országát képviselje. Nagy büszkeséggel és megtiszteltetéssel fogom viselni a válogatott mezt.”

Zlatan 2001 és 2016 között 116 alkalommal öltötte magára a svéd válogatott mezt és összesen 62 alkalommal vette be az ellenfél kapuját.