Kessié ügynökével tárgyalt a Milan

A Milan vezetősége pozitív tárgyaláson van túl Franck Kessié ügynökével és a felek a szerződés meghosszabbításán dolgoznak.

A Sky Sport Italia és a MilanNews beszámolója szerint Kessié ügynöke, George Atangana találkozott a Rossoneri elöljáróival és a téma az elefántcsontparti középpályás szerződésének meghosszabbítása volt. A megbeszélés pozitív volt, viszont még nem jött létre a megállapodás.

Nem férhet kétség ahhoz, hogy Kessié meghatározó játékossá nőtte ki magát a Milanban és erre több topklub is felfigyelt. A klub szándéka egyértelmű: nem akar megválni a játékostól és egy új, hosszú távú szerződéssel láncolná magához.

Kessié jelenleg évi 2,2 millió eurót keres és a kontraktusa 2022 nyaráig szól. Az ügynöke a mai találkozó alkalmával jelentős fizetésemelést kért. A Sky Italia arról ír, hogy az ügynök a játékos aktuális bérének kétszeresét szeretné kiharcolni Kessiének, miközben a Milan emelt a legutóbbi ajánlatán és új javaslatot tett, amelynek értékelése folyamatban van az ügynök és Kessié részéről.

A 24 éves középpályás az idei szezonban a csapat 43 tétmeccséből mindössze hármat hagyott ki, egyet eltiltás miatt, míg kétszer a cserepadon ült pihentetés céljából. Kessié eddigi mérlege a 2020/21-es idényben 40 meccsen 10 gól és 4 gólpassz.