Az MU megaüzletet bukhat el a szurkolói miatt, utált rivális vinné a legjobb angol csatárt – külföldi körkép

ANGLIA

Premier League: Még mindig nem bajnok a Manchester City – az MU hátrányból halasztott

Manchester United: A United már inkább a 17 éves Jude Bellinghamet szerződtetné a Dortmundtól a 21 éves Jadon Sancho helyett, de a tini jól érzi magát a német klubnál és nem akar egyelőre váltani, mint ahogy a Borussia sem kíván tőle megválni (Bild / sport1.de)

A helyi “The Hut Group” nevű, étrendkiegészítőket gyártó cég elállhat attól a szponzori szerződéstől – többek között a múlt heti manchesteri szurkoi balhé miatt -, amelyet a nyáron írt volna alá a klubbal, és amelynek értelmében 10 éven át, összesen 200 millió font (hozzávetőlegesen 82 milliárd forint) értékben lett volna a klub melegítőruházatának hivatalos szponzora. A cégnél heves ellenérzéseket váltott ki a drukkerek hetek óta tartó verbális és nonverbális, a klub vezetését célzó támadássorozata, amely nem csak a Glazer-családot, de üzleti partnereit is célponttá tette (The Guardian)

Chelsea: A városi rivális Tottenham gólzsákja, az angol válogatott Harry Kane a Kékek egyik legfontosabb kiszemeltje, “nagyon komoly ajánlatot tehetnek” a 27 éves csatárért (Football Insider)

Arsenal: Mikel Arteta azt javasolta a klubvezetésnek, hogy kezdjen el költeni rendesen a csapatra, mert csak így lehetnek újra bajnokesélyesek az Ágyúsok a Premier League-ben (Sunday Star)

West Ham United: A 22 éves angol válogatott védekező középpályás, Declan Rice kijelentette, hogy az európai kupaporondon szeretne szerepelni, emiatt pedig elhagyhatja a Kalapácsosokat. A Manchester United és a Chelsea a legkomolyabb kérője (Sunday Mirror)

SPANYOLORSZÁG

La Liga: A 94. percig vesztésre állt, de a sokat támadott Eden Hazard szerencés góljával (illetve hivatalosan Diego Carlos öngóljával) végül az egyik pontot megszerezte a Real Madrid a Sevilla elleni vasárnapi rangadón. A meccs teljes krónikájához hozzátartozik, hogy a hazaiak egy gólt és egy 11-est is elbuktak – a győzelem mellett – a VAR-nak köszönhetően. A Real három fordulóval a vége előtt pontszámban holtversenyben áll a második Barcelonával és két ponttal követi az éllovas Atléticót.

Real Madrid – Sevilla 2-2 (M. Asensio 67., E. Hazard 94., ill. Fernando Reges 22., Rakitic 78. – 11-esből)

Barcelona: Mint kiderült, Sergio Busquets állkapcsa eltört az Atlético Madrid elleni szombati rangadón, amikor összefejelt Stefan Saviccsal, a vendégek védőjével. Busquetset rögtön le is kellett cserélni, majd kórházba szállították. Sajtóhírek szerint a vulágbajnok középpályásnak azonban sérülése ellenére egyetlen mérkőzést sem kell majd kihagynia, és egy speciális maszkban akár már a Levante elleni bajnokin is pályára léphet (AS)

OLASZORSZÁG

Serie A: Nagy meglepetésre nagy különbséggel, 3-0-ra verte idegenben az AC Milan a Juventust a két csapat vasárnapi rangadóján. A büntetőt is rontó vendégek ezzel fellépek a harmadik helyre, a Juventus viszont már csak ötödik a Serie A-ban, azaz nem áll BL-indulást érő pozícióban.

Juventus: Hiába vinné komoly pénzért a Chelsea és a Barcelona is, a torinóiak nem kívánnak megválni 21 éves holland védőjüktől, Matthijs de Ligttől (Tuttosport)

AS Roma: A nyáron érkező Jose Mourinho a Torino 27 éves olasz válogatott támadóját, Andrea Belottit, a Paris Saint-Germain argentin csatárát, Mauro Icardit is megszerezné csapatának. Eközben a 35éves bosnyák ikont, Edin Dzekót megtartaná a portugál (Corriere dello Sport)

Serie A: A már kiesett Parma hétgólos mérkőzésen kikapott otthon az Atalantától az olasz labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának vasárnapi játéknapján. Az Atalanta az első félidőben csak 1-0-ra vezett, de végül 5-2-re nyert és visszavette a második helyét a Napolitól a már bajnok Inter mögött. A hazaiak magyar játékosa, Balogh Botond a kispadról nézte végig a találkozót. (MTI)

Serie A, 35. forduló:

Parma – Atalanta 2-5

Benevento – Cagliari 1-3

Hellas Verona – Torino 1-1

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Herbert Hainer elnök elmondása szerint nem készülnek “drága igazolásokra” a nyáron, így aligha érkezik majd a csapathoz az Inter 22 éves marokkói jobb bekkje, Achraf Hakimi (Goal)

Borussia Dortmund: 180 millió euró alatt nem kívánnak megválni 20 éves norvég sztárjuktól, Erling Haalandtól (Marca)

Bundesliga: Dárdaiék kihagyott ziccere, két pont elveszett a kiesési rangadón – videó

Bundesliga: A Dárdainak besegítő Sallaiék győztes meccsén röhejes 11-es is volt – videó