BL: Eldőlt, hogy melyik kalapba kerül a Milan

Nemrég véget értek a küzdelmek az összes európai topligában és már megvan a Bajnokok Ligája kalapbeosztásának egy része a 2021/2022-es idényre, amely alapján nincs könnyű helyzetben a Milan – kőkemény párharcokra lehet kilátás.

Mint ismert, a Rossoneri az Atalanta legyőzésével bejutott a Bajnokok Ligájába, így hét év után újra szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozatban.

Eldőlt, hogy a Milan a koefficiens pontok alapján a negyedik kalapban fog szerepelni a csoportkör sorsolásakor. Az első kalapban a bajnokcsapatok mellett a Bajnokok Ligája-győztes és az Európa Liga-győztes kap helyet, nevezetesen a Manchester City, a Bayern München, az Inter, a Lille, a Sporting CP, az Atlético Madrid és a Villarreal.

A második kalaptól kezdve a koefficiens pontok alapján dől el a beosztás: ebbe olyan csapatok kerültek, mint a Real Madrid, a Barcelona, a Juventus, a Paris Saint-Germain vagy éppen a Liverpool, míg a Porto, az Ajax, az RB Leipzig és az Atalanta biztosította a helyét a harmadik kalapban.

A Milan azért szerepel a negyedik kalapban, mivel az elmúlt 5 szezonban a nemzetközi porondon való szerepléssel viszonylag kevés koefficiens pontot szerzett, szám szerint 31 ezret, ami csak az 53. helyre elegendő az UEFA ranglistáján. A szóban forgó 5 idény közül háromszor volt EL-résztvevő a Rossoneri és ebből egyszer már a csoportkörből búcsúzott.

BEOSZTÁS:

1. KALAP*:
Man. City
Atletico M.
Bayern M.
Inter
Lille
Sporting CP
Villarreal

3. KALAP:
Porto
Ajax
RB Leipzig
Atalanta

2. KALAP:
Real Madrid
FC Barcelona
Juventus
Man. United
PSG
Liverpool
Sevilla

4. KALAP:
Milan
Wolfsburg

A csoportkör 32 fős mezőnyének többi tagja a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből kerül ki.

*Ha a Manchester City nyeri a Bajnokok Ligáját, akkor a Zenit első kalapos lesz, míg a Borussia Dortmund harmadik kalapos. Ha a Chelsea nyeri, akkor a londoni együttes fog szerepelni az első kalapban.