Klose megdöbbent, amikor szembesült a betegségével, csak egyetlen Real-játékos nem köszönt el Zidane-tól – külföldi körkép

ANGLIA

Premier League: Utolsóként a Brentford jutott fel az angol labdarúgó-élvonalba, mivel az erről döntő rájátszás szombati fináléjában 2-0-ra legyőzte a Swansea-t a Wembley Stadionban. A Brentford harmadikként zárta a másodosztály küzdelmeit, a kétmeccses elődöntőben pedig a Bournemouth-ot múlta felül. Ezúttal már húsz perc után kialakította a végeredményt a 65. perctől emberhátrányban futballozó walesi riválisa ellen. Ezzel 74 év, 1947 után szerepelhet ismét az angol futball élvonalában. A Championshipből korábban a bajnok Norwich City és a Watford egyenes ágon biztosította feljutását. (MTI)

Arsenal: A londoniak robbanthatják a bombát a nyári átigazolási piacon, miután a Daily Mail információja szerint már meg is tették ajánlatukat a Manchester Cityben játszó Raheem Sterlingért. Az angol válogatott támadó az elmúlt idényben a megszokottól kevesebbet játszott, miután Phil Foden és Riyad Mahrez is előnyt élvezett vele szemben. (Daily Mail)

Tottenham: Az Ajax vinné a holland válogatott szélsőt, Steven Bergwijnt, aki az elmúlt PL-idényben 21 találkozón lépett pályára. A hírek szerin az amszterdamiak 15 millió eurós ajánlattal készülnek, a Spurs azonban közel 25 millió eurót akar a játékosért. (De Telegraaf)

Leicester: Ezúttal is megpróbálják leigazolni a Celtic támadóját, Odsonne Édouardot, akit már korábban is kinéztek. A 23 éves francia támadó az elmúlt idényt 18 góllal zárta Skóciában. (Nicoló Schira)

West Ham: A Kalapácsosok megszereznék a Montpellier 27 éves francia támadóját, Gaetan Laborde-t, aki 18 gólt és 9 gólpasszt hozott össze a nemrég véget ért Ligue 1-ben. (L’Equipe)

SPANYOLORSZÁG

Atlético Madrid: Állítólag 20 millió eurót plusz egy játékost ajánlottak az Udinesében játszó argentin válogatott középpályásért, Rodrigo De Paulért. (Fabrizio Romano)

Real Madrid: Az AS cikke szerint a Real Madrid-játékosok többsége nem örült annak, hogy Zinédine Zidane távozott a kispadról, a sztárok nagy része azt szerette volna, hogy legalább a következő szezon végéig még maradt volna a francia vezetőedző. A játékosok zöme érzékeny búcsút vett Zidane-tól a közösségi oldalakon is, a spanyol lap azonban kiszúrta, hogy az első csapatból azonban egyetlen labdarúgó nem búcsúzott el a francia szakembertől, mégpedig Isco. Ez ugyan apróságnak tűnhet, de azt is mutathatja, hogy a kapcsolatuk nem volt a legjobb az elmúlt időszakban. Ez szokatlan, tekintve, hogy más, a csapatban kevéssé prominens és fontos játékosok, mint például Mariano Diaz és Andriy Lunin is áradoztak a búcsúüzeneteikben. Isco a nemrég véget ért szezonban mindössze 1092 percet játszott tíz mérkőzésen. A 29 éves játékos már januárban kérte, hogy távozhasson a Santiago Bernabéuból, mivel elégedetlen volt a játékidejével, de végül maradt, a madridiak azonban a nyáron ezúttal már el akarják adni őt. (AS)

OLASZORSZÁG

Juventus: A kispadra visszatérő Massimilano Allegri egyik legfőbb célja az átigazolási piacon Paul Pogba visszacsábítása lesz. A Manchester United francia világklasszisát az elmúlt időszakban többször is szóba hozták a torinóiakkal, most azonban Allegri újbóli szerepvállalásával minden eddiginél nagyobb esély van az üzletre. (Calciomercato)

Lazio: Simone Inzaghi vezetőedző lelépését követően a Wolverhamptontól távozó portugál tréner, Nuno Espirito Santo az egyik jelölt a rómaiak kispadjára, de az olasz sajtó már bedobta Szinisza Mihajlovics (Bologna) és Vincenzo Italiano (Spezia) nevét is. (Calciomercato)

AS Roma: Annak ellenére, hogy a Manchester Unitednél olykor kissé feszült volt José Mourinho vezetőedző viszonya Henrih Mhitarjannal, úgy tűnik, hogy az olasz csapatnál meghosszabbítják az örmény támadó szerződését további egy évvel. (Fabrizio Romano)

Napoli: Az AS Roma és az Internazionale korábbi mestere, Luciano Spalletti lett az olasz labdarúgó-bajnokságban ötödik helyen záró Napoli vezetőedzője. A nápolyi klub szombaton közleményben jelentette be a 62 éves szakember kinevezését. Spalletti 2019-ben hagyta el az Intert, azóta nem vállalt munkát. Elődje, Gennaro Gattuso azok után távozott, hogy a csapat az ötödik hellyel lemaradt a Bajnokok Ligája-indulásról, és az Európa-ligában szerepelhet. Spalletti az AS Romával 2007-ben és 2008-ban Olasz Kupát, 2007-ben olasz szuperkupát nyert, a szentpétervári Zenittel 2010-ben és 2012-ben bajnok, 2010-ben Orosz Kupa-győztes, 2011-ben orosz szuperkupa-győztes lett, míg a Serie A-ban 2006-ban és 2007-ben az év edzőjének választották. (MTI)

NÉMETORSZÁG

Bundesliga: A Köln az osztályozó megnyerésével bennmaradt a német labdarúgó-bajnokság élvonalában. A Bundesliga idényét 16. helyén záró Köln szerdán vendéglátóként 1-0-ra kikapott a másodosztály harmadikjától, a Holstein Kieltől. A szombati visszavágón viszont már a hatodik percben 2-1-re vezetett, végül a duplázó Sebastian Andersson vezérletével 5-1-re győzött. Így 5-2-es összesítéssel tartotta meg tagságát az élvonalban, ahová a Novothny Somát foglalkoztató VfL Bochum, valamint a Fürth jutott fel. (MTI)

Bayern München: Távozik a Bayern Münchentől az asszisztensedzőként tevékenykedő korábbi kiváló labdarúgó, Miroslav Klose, akinek meg lett volna a lehetősége, hogy folytassa a munkát a német válogatott élére kinevezett Hansi Flick mellett, ám sem ezt, sem más felkérést nem fogadott el egy szomorú okból kifolyólag.

– Közel három hete kezdődött, hogy hirtelen erős fájdalmat éreztem a lábamban, majd ez a fájdalom egyre rosszabb lett, így elmentem vele orvoshoz. A diagnózis egy kicsit sokkoló volt számomra, két vérrögöt állapítottak meg az orvosok. Azonnal gyógyszereket kaptam, és egy speciális harisnyát, amit most már éjjel-nappal viselnem kell. Az orvosok nagyon világossá tették számomra, hogy ezzel a helyzettel nem szabad viccelni. Első alkalommal szinte teljes pihenést írtak elő. Az egészségemről van szó, ami most prioritást élvez – nyilatkozta a Kickernek a világbajnokságok történetének legeredményesebb labdarúgója.

Mainz: A következő szezonra is kölcsönvették az Eintracht Frankfurttól a 27 éves középpályást, Dominik Kohrt.

VILÁGFOCI

UEFA: Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) klubversenyekért felelős bizottsága azt javasolja, hogy a jövőben ne alkalmazzák az idegenben lőtt gólok szabályát. A javaslatról az UEFA végrehajtó bizottsága dönt majd. A szabályt az 1965-66-os idényben alkalmazták először, azonban most, amikor a koronavírus-járvány miatt sok mérkőzést semleges helyszínen és nézők nélkül rendeztek, ez hátrányosan érinthetett csapatokat. A kiesés párharcokban, ha két csapat azonos számú lőtt góllal áll a második felvonás 90 percét követően, az jut tovább, amely több találatot szerzett idegenben. A mostani BL-idényben a címvédő Bayern München és a Juventus is e szabály miatt esett ki. (MTI)

Bajnokok Ligája: Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke támogatja azt az elképzelést, hogy 2025-től a Bajnokok Ligájában négyes döntő legyen. A koronavírus-járvány miatt a sorozat tavaly már hasonló rendezést igényelt Lisszabonban, az elődöntők – és a negyeddöntők is – egy mérkőzésen dőltek el. “Nagyszerű lenne! És a bevétel szempontjából is hatékony, ha megfelelően kezeljük” – mondta Ceferin szombaton a L’Equipe című francia lapnak az esti Manchester City-Chelsea BL-döntő előtt. “Folynak a megbeszélések, de még semmi sem dőlt el.” A Final Fourban egy helyszínen rendeznék az egymeccses elődöntőket és a finálét. Ceferin elmondta azt is, hogy az UEFA-nak az Eb tavalyi elhalasztása 100-200 millió euróba került. (MTI)

Kolumbia: James Rodríguez sérülés miatt nem állhat a kolumbiai labdarúgó-válogatott rendelkezésére a júniusi világbajnoki selejtezőkön, valamint azt követően a Copa Américán. A kolumbiai szövetség pénteken közölte: a középpályás az elmúlt napokban orvosi vizsgálatokon esett át, amelyek megállapították, hogy nincs olyan fizikai állapotban, hogy az elkövetkezendő hetekben az együttes segítségére legyen. A szövetség nem adott tájékoztatást arról, hogy pontosan milyen baja van az Everton 29 éves légiósának, aki a klubszezonban többször bajlódott vádliproblémákkal. James Rodríguez így nem állhat Reinaldo Rueda szövetségi kapitány rendelkezésére június 3-án a Peru, majd négy nappal később az Argentína elleni vb-selejtezőn, illetve nem léphet pályára a kontinensbajnokságon sem. Utóbbin az argentinokkal együtt társházigazdák lettek volna a kolumbiaiak, de az országban tapasztalható feszült belpolitikai helyzet miatt megfosztották őket a rendezéstől. A június 13-án kezdődő és július 10-ig tartó tízcsapatos viadalon eredetileg 15 mérkőzést rendeztek volna Kolumbiában, egyebek mellett a döntőt is. Egyelőre még nem született döntés arról, ki ugrik be Kolumbia helyére, a dél-amerikai szövetség korábbi közlése szerint tárgyalásban állnak Chilével, de az sem elképzelhetetlen, hogy Argentína egyedül fogja megrendezni a tornát. (MTI)