Ibra harmadszor is Arany Tapírt kapott

Zlatan Ibrahimovic meglehetősen nagy népszerűségnek örvend a Striscia la Notizia olasz szatirikus tv-műsorban, ugyanis ebben a szezonban már harmadjára kapta meg a nem túl becses díjat.

Az olasz tv-műsor minden héten kiválaszt egy hírességet, sportolót vagy akár politikust, aki rossz heten van túl. Ibrahimovic a 2020/21-es idényben már a harmadik alkalommal vette át a díjat, legutóbb februárban az Inter elleni vereség után kapta meg, míg decemberben az EA Sports-cal való összetűzésével érdemelte ki.

A 39 éves csatár ezúttal azért kapta meg az Arany Tapír-díjat, mert sérülés miatt ki kell hagynia a nyári Európa-bajnokságot. A svéd klasszis márciusban visszatért a válogatottba és ott lett volna az Eb-re nevezett keretben, azonban térdsérülés miatt nem bevethető.

A díj átvétele után Zlatan rövid nyilatkozatot adott a tv-műsorban.

“Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott az Európa-bajnokságon, de nem szabad feladnunk. Új csatár a Milannál? Támogatom, hogy valaki érkezzen és segítsen a csapatnak. A klub vezetősége fogja meghozni a döntést.” – tette hozzá Ibra.

Az Eb-ről való lemaradástól eltekintve Ibrahimovic nem szomorkodhat, ugyanis a Milannal a második helyen végzett a Serie A-ban és házi gólkirályként hatalmas szerepe volt abban, hogy a csapat hosszú évek után bejutott a Bajnokok Ligájába. Ráadásul a következő szezonban is a Rossonerit fogja erősíteni és 40 évesen a legrangosabb kupában versenyezhet.