“Kjaer a gyorsaságával megmentette Eriksent”

A dán válogatott csapatorvosa szerint Simon Kjaer gyors reakciójának is köszönhető, hogy Christian Eriksen életben van és nem történt tragédia.

Megrázó esemény történt szombaton a Dánia-Finnország meccsen az Európa-bajnokságon, amikor Eriksen az első félidőben összeesett a pályán és újra kellett éleszteni. Kjaer, a dánok csapatkapitánya az elsők között rohant oda az eszméletlenül fekvő Eriksenhez, majd az oldalára fektette és gondoskodott arról, hogy nehogy lenyelje a nyelvét a pályára siető orvosok és mentők megérkezéséig.

Morten Boesen, a dán válogatott csapatorvosa szerint Kjaer lélekjelenlétének és gyors beavatkozásának is köszönhető, hogy nem történt tragédia.

“Szívmegállás történt. Nem tudom, hogyan tudtuk visszahozni Eriksent, minden nagyon gyorsan történt. Kjaer a gyorsaságával megmentette az életét. Nem vagyok kardiológus, a miért és a hogyan megválaszolását a specialistákra bíznám.” – mondta az orvos.

“Christian összeesése után hívtak be minket a pályára. Gyorsan kiderült, hogy nagy baj van. Amikor odaértünk hozzá, az oldalán feküdt, akkor még légzése és pulzusa volt. Ez gyorsan megváltozott és elkezdtük a szívmasszázst.”

“Fantasztikus gyors segítséget nyújtottak a stadion orvosai és a mentő személyzet. Ezzel az együttműködéssel visszahoztuk Christiant, ő pedig beszélt hozzám.”