Guardiola vinné az új Beckhamet, hatalmas üzletre készül az MU – külföldi körkép

ANGLIA

Manchester City: Várhatóan ezen a héten aláír Jack Harrison a Leeds Unitedhez, miután az elmúlt három szezonban kölcsönben a Manchester Cityben szerepelt. (Manchester Evening News)

Manchester United: A Manchester United lemondott Ousmané Dembelé szerződtetéséről, miután a 24 éves francia játékos sérülést szenvedett az Európa-bajnokságon és meg kellett műteni. (Mirror)

Ugyanakkor a klub 85 millió euróért megvásárolja Jadon Sancho játékjogát a Borussia Dortmundtól.

Chelsea: Az Eurosport úgy tudja, az Aston Villa továbbra is érdeklődik a Chelsea angol válogatott támadója, Tammy Abraham iránt, akinek a 40 millió fontos ára túl drága lenne a West Ham számára.

Arsenal: A Sky Sport Italia értesülései szerint a Benfica 21 éves balhátvédje, Nuno Tavares a Lazio és a Napoli érdeklődése ellenére az Arsenalhoz fog szerződni.

Az Arsenal várhatóan hivatalos ajánlatot fog tenni a Sheffield United 23 éves kapusáért, Aaron Ramsdale-ért. (Sheffield Star)

Az Express információi szerint Emilie Smith Rowe szóban már megegyezett az Arsenallal az új szerződésének feltételeiről.

Leicester City: A Leicester City hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette az RB Salzburgtól az osztrák bajnokság előző idényének gólkirályát, Patson Dakát, aki 2026-ig szóló szerződést írt alá a klubbal.

Liverpool: A Liverpool “előrehaladott tárgyalásokat” folytat a Porto 25 éves brazil középpályásával, Otavióval, miközben tovább keresik Wijnaldum helyettesét. (Express)

Aston Villa: Az Aston Villa minden követ megmozgat azért, hogy Jack Grealish maradjon a klubnál, éppen ezért 150 ezer fontos szerződést kínálhat az angol válogatott középpályásnak. A 25 éves., “új Beckhamnek” nevezett játékos iránt a Manchester City érdeklődött élénken az elmúlt időszakban. (Telegraph)

Az Aston Villa a következő szezonra kölcsönvenné a Manchester United középső védőjét, Axel Tuanzebe-t. (Football Insider)

Burnley: A Swansea City kinézte magának a Burnley 25 éves walesi válogatott hátvédjét, Connor Roberts-et. (Mail)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona / Real Madrid / PSG: A Sky Sport Italia információi szerint a Real Madrid, a Barcelona és a Paris Saint-Germain megszerezné az Európa-bajnokság egyik felfedezettjét, Leonardo Spinazzolát, az AS Roma védőjét.

Real Madrid: A futballcsapatok közül elsőként érte el Instagram-oldalán a százmilliós követői számot a Real Madrid. A közösségi világháló ily módon mért népszerűségi listáján a spanyol királyi klub mögött másodikként az FC Barcelona következik: a katalán sztáregyüttes 97,7 millió követőt tud felmutatni, míg a harmadik helyet a Juventus foglalja el 49 és fél millióval.
Az instagramos rangsor top 10-ében negyedik a Manchester United (41,1 millió), a további sorrend: Paris Saint-Germain (36,1), Liverpool (31,3), Chelsea (27,4), Bayern München (27), Manchester City (24,6), Arsenal (19,4). (MTI)

Barcelona: Junior Firpo, a Barcelona 24 éves hátvédje a Leeds Unitedben folytathatja pályafutását. A korábbi U21-es spanyol válogatott játékost több Premier League- és Serie A-klub szerződtette volna. (Goal)

Atlético Madrid / PSG: A La Gazetta dello Sport értesülései szerint a PSG valamint az Atlético Madrid is szeretné a soraiban tudni a Napoli spanyol középpályását Fabian Ruizt. A Partenopei 60 millió euró körüli összeget szeretne, a játékosért, ám ezt mindkét érdeklődő csapat sokkalja. Amennyiben Ruiz távozik, úgy a Sheffield Unitedben játszó Sander Berge vagy a Sampdoria játékosa Morten Thorsby lehet a spanyol helyettese. (Azzuri)

OLASZORSZÁG

Juventus: Az AS Roma mellett a Juventus is érdeklődik az Arsenal svájci válogatott játékosa, Granit Xhaka iránt. (Calciomercato)

Internazionale: A La Gazetta dello Sport értesülései szerint az Inter nemsokára bejelentheti Kolarov szerződésének meghosszabbítását, így a játékos további egy évig, azaz 2022 nyaráig maradhat a Nerazzurri játékosa. Kolarov az évi 3 millió euró helyett 1,5 milliót tehet zsebre majd az új szerződéssel. (Azzurri)

Az Inter hivatalos oldalán jelentette be, hogy meghosszabbította Andrea Ranocchia és Danilo D’Ambrosio szerződését a következő idényre.

AS Roma: Az Európa-bajnokságon negyeddöntős svájci válogatott csapatkapitánya, Granit Xhaka megszerzéséről továbbra sem mondott le az AS Roma. Bár egy ajánlatot már elutasított érte az Arsenal, a “farkasok” a legfrissebb beszámolók szerint 15 millió eurót ismét felajánlottak a kiszemeltért. (Azzurri)

Fiorentina: A Sky Sport Italia megerősítette, hogy a Fiorentina nem újítja meg Franck Ribéry lejáró szerződését.

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a legutóbb a Speziát irányító 43 esztendős tréner kétéves szerződést írt alá, további egyéves hosszabbítási opcióval. A firenzei gárda a legutóbbi bajnoki idényben a 13. helyen végzett, ezért nem hosszabbítottak Giuseppe Iachinivel. Ezt követően május végén jelentették be Gennaro Gattuso érkezését, ám ő alig három hét után távozott, mivel nem értett egyet a klub játékosigazolási politikájával. Italiano az elmúlt idényben a 15. helyen zárt a Speziával. (MTI)

Atalanta: Egybehangzó lapinformációk szerint az Udinese argentin kapusa, Juan Musso 21 millió euró ellenében nyáron átigazolhat az Atalantához. A 27 esztendős portás a Racing Club nevelése volt, három évvel ezelőtt szerződött Európába, azóta több mint száz mérkőzésen védte a Friuliani kapuját. (Futballtangó)

NÉMETORSZÁG

Borussia Dortmund: A Crystal Palace, a Southampton és a Norwich City is kinézte magának a Borussia Dortmund dán középpályását, Thomas Delaney-t. (Sky Germany)

Német válogatott: Német sajtóértesülések szerint hamarosan hivatalosan is bejelenti Toni Kroos, a német válogatott alapembere, hogy visszavonul a válogatottságtól. A Real Madrid 31 éves középpályása eddig összesen 106-szor lépett pályára a Nationalelfben, ezzel a válogatottsági ranglista 7. helyén áll.

FRANCIAORSZÁG

Lille: A Le10 Sport információi szerint Claudio Ranieri lehet a Lille új vezetőedzője, miután Christophe Galtier a Nice gárdájánál vállalt munkát.