Az Inter és a Milan is vinné Coutinhót a Barcától, a PSG „kedvezményesen” venné meg Pogbát – külföldi körkép

FOCI EB

Minden pénteki hír: Rendőrségi vizsgálat is indult az angol szurkolók ellen – kattints!

ANGLIA

Liverpool: Állítólag hivatalosan is bejelentkeztek a Wolverhamptonnál a 25 éves spanyol válogatott szélsőért, Adama Traoréért (Football Insider)

35 millió fontot fizetnének az Atlético Madrid 26 éves spanyol válogatott középpályásáért, Saul Niguezért (AS)

Jürgen Klopp nagy kiszemeltje a Bayern 25 éves francia szélsője, Kingsley Coman is, akiért 86 millió fontot is elkérhetnek a bajorok (Mirror)

Arsenal: Már csak az orvosi vizsgálat választja el attól az Anderlecht 21 éves belga-kongói középpályását, Albert Lokongát, hogy az Ágyúsok játékosa legyen. 18 millió fontot fizethetnek érte (Goal)

West Ham United: A Roma 31 éves svéd kapusát, Robin Olsent vinnék a Kalapácsosok, de az Eb-n is jó formát mutató hálóőrért az Atlético Madrid és a francia Lille is bejelentkezett (AS)

Everton: A nemrég kinevezett Rafa Benítez a Barcelona 26 éves francia védőjét, Clement Lenglet-t vinné el Liverpoolba (Fichajes)

Watford: Egy évre kölcsönvették a Stoke City 25 éves nigériai válogatott középpályását, Peter Etebót. Vásárlási opciójuk is van a szerződésben.

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: A Leicester City, az AC Milan és az Internazionale is élénken érdeklődik a katalánok létszámfelettinek számító brazil támadó középpályásáért, a 29 éves Philippe Coutinhóért (Sport)

Alig három héttel aláírása után belement egy 30 százalékos fizetéscsökkentésbe a Lyonból érkezett holland válogatott támadó, Memphis Depay. A katalánoknak szűkíteniük kell a bérkeretüket, hogy megfeleljenek a La Liga előírásainak (Goal)

Megegyeztek a Rapid Wiennel a 18 éves török támadó, Yusuf Demir átigazolásáról. Az osztrák klubbal 2023-ig hosszabbító tehetség első körben 500 ezer euróért, kölcsönben kerül a Barca B-csapatához, de a gránátvörös-kékek mintegy 10 millió euróért végleg is megvásárolhatják majd a tinit.

Atlético Madrid: Diego Simeone vezetőedző 2024 júniusáig meghosszabbította a szerződését a spanyol bajnok Atlético Madrid labdarúgócsapatánál. Az 51 éves argentin tréner 2011 vége óta irányítja a fővárosi együttest, amellyel összesen nyolc trófeát gyűjtött.

Az idei sikert megelőzően 2014-ben is bajnokok lettek, az Európa-ligában és az Európai Szuperkupában 2012-ben és 2018-ban diadalmaskodtak, 2013-ban spanyol kupát, egy évvel később Spanyol Szuperkupát nyertek. Ezen kívül kétszer – 2014-ben és 2016-ban – döntőt játszottak a Bajnokok Ligájában.

Simeone – aki játékosként 1996-ban bajnok és kupagyőztes lett az Atléticóval – a klub történetének legeredményesebb edzője a legtöbb trófeával és a legtöbb megnyert mérkőzéssel (527 meccs/316 győzelem) – írja az MTI.

Sevilla: A Bayer Leverkusen 28 éves argentin válogatott támadóját, Lucas Alariót szemelték ki maguknak. A 2022-ben lejáró szerződésű játékos megszerzését a holland Luuk De Jong eladásávsl készítenék elő – írja az Estadio Deportivo.

OLASZORSZÁG

Internazionale: Hector Bellerin, az Arsenal 26 éves spanyol szélsővédője elhagyná csapatát és szeretné az olaszok bajnoknál folytatni pályafutását. A bekket a Paris Saint-Germain is kiszemelte magának (FourFourTwo)

AC Milan: Két évre szerződtethetik a Chelsea 34 éves világbajnok francia támadóját, Olivier Giroud-t, akiért alig 1 millió euró átigazolási díjat fizethetnek (Mail)

Lazio: Három év után visszatérhet a West Hamtől a 28 éves brazil támadó középpályás, Felipe Anderson, akiért mindössze 3 millió eurót kell fizetniük (Sky Sports)

Sampdoria: Három angol klub, a Tottenham, a Leeds és a Leicester City is élénken érdeklődik az Eb-n berobbant 21 éves dán támadó, Mikkel Damsgaard iránt (HITC)

Spezia: Thiago Motta lett a Spezia labdarúgócsapatának vezetőedzője. A 38 éves, brazil születésű, de játékosként 30-szoros olasz válogatott szakembernek egyelőre nem sok tapasztalata van a kispadon, ugyanis korábban csak tíz mérkőzés erejéig irányította a Genoát beugróként – két győzelem, három döntetlen és öt vereség volt a mérlege -, ezen kívül pedig a Paris Saint-Germain U19-es együttesének felkészítéséért volt felelős.

A tréner 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá. A Spezia az előző idényben a 15. helyen végzett a Serie A-ban. Az együttest két évig irányító Vincenzo Italiano a Fiorentinához távozott. (MTI)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: A PSV Eindhoven 22 éves holland válogatott szélsője, Cody Gakpo a kiszemeltjük. Az előző idényben 7 gólig jutó támadó az Eb-n debütált nemzeti csapatában (Eindhovens Dagblad / AD Sportwereld)

Akár már a nyáron távozhat a bajoroktól a német válogatott védő, Nicklas Süle, akinek a szerződése a 2021/22-es idény végén lejár és egyelőre úgy tűnik, nem tudnak megegyezni a hosszabbításról (Kicker)

Borussia Dortmund: Kétségessé vált a holland Donyell Malen érkezése, miután a PSV és a Borussia nem tud megegyezni a 22 éves támadó átigazolási díjáról. Az eindhoveniek 30 millió eurót szeretnének érte kapni, a németek 27 milliót fizetnének maximum, ráadásul a játékos ügynöke, Mino Raiola 6 millió eurós éves fizetést akar kiharcolni védencének, amit finoman szólva is sokallnak Dortmundban (Bild)

RB Leipzig: Szoboszlai is a nagy átalakulás áldozata lesz? – ezt várja a német sajtó

Bochum: Duplázott a Bundesliga-csapat magyar támadója a 9-0-s meccsen – videó

VILÁGFOCI

PSG: Sergio Ramos az Arsenal és a Manchester City ajánlatára mondott nemet, mielőtt aláírt volna a Paris Saint-Germain csapatához (Goal)

Kedvezményes áron, mintegy 50 millió fontért vennék meg a Manchester United világbajnok középpályását, Paul Pogbát (Star)

Hollandia: A korábban az Ajaxot, a Barcelonát, a Bayern Münchent és a Manchester Unitedet is irányító, 69 éves Louis van Gaal lehet újra a szövetségi kapitány a sokat kritizált Frank de Boer helyett (NOS)

Montreal: Nem akarta beoltatni magát a koronavírus ellen az észak-amerikai profi futball-bajnokságban (MLS) szereplő CF Montreal egyik játékosa, ezért a klub eladta őt.

“Miután nem oltották be a Covid-19 ellen, problémássá vált a helyzete, ezért elkezdtünk az átigazolásán gondolkodni” – mondta a Columbus Crew együtteséhez távozott Erik Hurtadóról a Montreal sportigazgatója. “Nem érezte jól magát a vakcina gondolatától, ezért egy olyan megoldásra törekedtünk, amellyel mindenki elégedett.”

A 30 éves amerikai csatár februárban szerződött Kanadába, de már 2013 óta az MLS-ben szerepel. (MTI)