Nehézkesnek tűnik Diogo Dalot visszatérése

A Manchester United nem igazán hajlik az üzletre, ami miatt a Milan vezetősége két másik játékos felé kacsingat a védelem jobb oldalára.

Diogo Dalot kölcsönszerződése a szezon végén lejárt és visszatért a Manchester United együtteséhez. A klub már kísérletet tett a portugál válogatott játékos megtartására, de a manchesteriek ellenállnak. Dalotnak 33 meccsen 2 gólja és 3 gólpassza volt a Milanban.

A Corriere dello Sport szerint Maldini és Massara továbbra is Dalot megtartását preferálja, ugyanis az előző szezon által már ismeri a bajnokságot, a nyelvet és a csapatot is, ugyanakkor problémát jelent, hogy a Man. United vezetősége nem nyitott a kölcsön+opciós formulára.

Közben a Milan mérlegeli az alternatívákat. Amennyiben Dalot érkezéséről egyáltalán nem sikerül megállapodni, akkor a klub Alvaro Odriozolát (Real Madrid) vagy Serge Auriert (Tottenham) nézte ki Calabria tehermentesítésére a következő szezonra.

Közülük Odriozola tűnik a legvalószínűbb opciónak, ugyanis a Milan és a Real Madrid közötti kiváló kapcsolat elősegítheti a transzfert. A spanyol együttes nyitott a Milan által előnyben részesített kölcsön+opcióra. A 25 éves jobbhátvéd eddig 43 tétmeccset húzott le a Realban, a mérlege 3 gól és 10 gólpassz.

Ami Auriert illeti: egy év van hátra a szerződéséből és a nyáron búcsút inthet a Tottenhamnek. Az elefántcsontparti válogatott játékos a legutóbbi szezonban 19 meccsen 2 gólt szerzett és 3 asszisztot jegyzett a Premier League-ben.