Eriksen visszatért, brazil csodagyereket vesz a Juventus – külföldi körkép

ANGLIA

Liverpool: Sajtóhírek szerint a Pool továbbra is élénken érdeklődik az Internazionale Eb-győztes olasz középpályása, Nicolo Barella iránt, de klubja egyelőre hallani sem akar a távozásáról (Liverpool Echo)

Chelsea: A Chelsea továbbra sem tett le arról, hogy újra szerződtesse korábbi belga válogatott támadóját, Romelu Lukakut, hiába akar a csatár elmondása szerint az Internél maradni (The Athletic)

Tottenham: Azegyik neves olasz sportújságíró, Nicoló Schira információi szerint a jövő nyáron lejáró szerződésű Andrea Belotti lehet az egyik legfőbb kiszemelt Londonban az immáron az edzésekről már hiányzó és távozni kívánó Harry Kane pótlására. Az olasz csatár mellett Vlahovic, Icardi, Ings vagy Thuram ugyancsak opció lehet a Spursnél.

A Tottenham Hotspurtől a skót Celtichez szerződött az angol labdarúgó-válogatott korábbi kapusa, Joe Hart. A 34 éves kapus átigazolását a két klub kedden jelentette be. Hart három évre írt alá, és bár hivatalos adat nincs, a brit sportsajtó úgy tudja, hogy a kapus – akinek egy év még hátra volt a megállapodásából – egymillió fontért került át a glasgow-i csapathoz.

Távozásának közvetlen előzménye az, hogy a Tottenham a múlt hónapban első számú kapusa, Hugo Lloris potenciális cseréjeként szerződtette Pierluigi Gollinit az Atalantától.

Hart, aki tavaly augusztusban csatlakozott a londoniakhoz, valamennyi sorozatot figyelembe véve összesen csak tíz alkalommal kapott lehetőséget a Spursnél. Az angol válogatottban 2008 és 2017 között 75 mérkőzésen lépett pályára. A Manchester City színeiben a bajnokságot és a Ligakupát kétszer, az FA-kupát egyszer nyerte meg, a Premier League legjobb kapusának négyszer választották meg. A 2016-ban érkező Pep Guardiola menedzser azonban nem számított rá, így azóta megfordult a West Ham United, a Torino FC és a Burnley együttesében is.

A Celtic a skót bajnokság legutóbbi idényében – 25 pontos hátránnyal az örök rivális Rangers FC mögött – ezüstérmesként végzett. (MTI)

Arsenal / Everton: Az Arsenal és az Everton is szívesen látná soraiban a Schalke amerikai támadóját, Matthew Hoppe-t. (Star)

Newcastle United: A Newcastle United érdeklődik a Juventus 30 éves walesi középpályása, Aaron Ramsey iránt. (Goal)

SPANYOLORSZÁG

Atlético Madrid: Az Atlético Madrid hátvédje, Kieran Trippier hamarosan távozhat a Manchester Unitedhez. Sajtóhírek szerint az AS Roma bekkje, Alessandro Florenzi pótolhatja az angol játékost. (AS)

Real Madrid: Távozhat a Real spanyol támadó középpályása, Marco Asensio, akit három angol klub, a Leicester City, a Leeds United és az Everton is megszerezne (Fichajes)

Szeméremcsont-gyulladás miatt hosszabb kihagyás vár Toni Kroosra, a Real Madrid világbajnok labdarúgójára. A német középpályás kedden a közösségi oldalán azt írta, hónapok óta hátráltatja a probléma, ezért most itt az ideje, hogy szünetet tartson, és meggyógyuljon, hogy megfelelően felkészülhessen a hosszú szezonra.

A Real Madrid nem hozta nyilvánosságra, hogy a 31 éves Kroosnak mennyi időt kell kihagynia, de a spanyol AS és Marca című sportnapilap hangsúlyozta, hogy szeméremcsont-gyulladás esetén gyakran elhúzódik a felépülés, ezért szeptember végéig biztosan nem léphet pályára.

Szoboszlai Dominiknak ugyancsak szeméremcsont-gyulladás miatt több mint fél évet kellett kihagynia: bár december közepén az osztrák Red Bull Salzburgtól a német RB Leipzighez igazolt, tétmérkőzésen még mindig nem mutatkozhatott be új csapatában, sőt a magyar válogatottban sem léphetett pályára a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Toni Kroos a kontinenstorna ideje alatt jelentette be, hogy többet nem szerepel a német válogatottban, amely ezúttal a nyolcaddöntőben búcsúzott. (MTI)

Málaga: A 39 éves argentin hálóőr, Willy Caballero, a Manchester City és a Chelsea korábbi kapusa a Málagánál folytathatja pályafutását. (Marca)

OLASZORSZÁG

Juventus: A Santos hivatalos oldalán megerősítette, hogy eladta az egyik legnagyobb brazil csatártehetség, a 19 éves Kaio Jorge játékjogát a Juventusnak. A torinóiak egyelőre még nem számoltak be a megvásárlásáról, de napokon belül várják a csapathoz.

Egy összeállítás a brazil tehetségről:

Internazionale: Az Inter edzője, Simone Inzaghi biztos abban, hogy szerződtetni tudják a Chelsea spanyol balhátvédjét, Marcos Alonsót. (Calciomercato) A hosszas egyeztetések végre célba értek, a La Repubblica arról számolt be, hogy az Inter és a Cagliari megegyezett Nahitan Nández klubváltásáról. Az uruguayi válogatott középpályás hamarosan megérkezhet a milánóiakhoz.

Visszatért kedden az Internazionale labdarúgócsapatához a dán válogatott Christian Eriksen, akinek a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság második játéknapján, június 12-én megállt a szíve mérkőzés közben. Az olasz média jelentése szerint a dán középpályás már találkozott Giuseppe Marottával, az Inter vezérigazgatójával.

A 29 éves Eriksen a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének végén összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért Dániába. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát. Olaszországban további ellenőrzések várnak rá, és várhatóan legalább fél évig nem térhet vissza a futballpályára.

A szívmegállás okától és a kezelés jellegétől függően Olaszországban eltilthatják a játékától, de Angliában vagy Hollandiában folytathatja pályafutását, mert ott más szabályok vannak érvényben. (MTI)

Atalanta: A Sky Sport Italia beszámolói szerint az Atalanta csapata Cristian Romero Tottenhamhez való távozása mellett jó eséllyel bejelentheti hamarosan Merih Demiral kölcsönvételét a Juventus gárdájától. A torinóiak ugyanis készen állnak megválni a létszámfeletti török védőtől, akit a bergamóiak 25-30 millió euró körüli összegért vételi opcióval vehetnek kölcsön.

AS Roma: Az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho szívesen szerződtetné a Borussia Dortmund 29 éves dán középpályását, Thomas Delaney-t, miután nem sikerült leigazolni a svájci válogatott Granit Xhakát az Arsenaltól. (Star)

Torino: A Torino csapatától távozó veterán kapus, Salvatore Sirigu 1+1 éves szerződést kötött a Genoa együttesével.

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Elhalasztották a Bayern München idénybeli első tétmérkőzését: a bajnoki címvédő pénteken az ötödosztályú Bremer SV otthonában kezdte volna szereplését a labdarúgó Német Kupában, de az ellenfélnél koronavírusos esetekre bukkantak. A német szövetség (DFB) keddi bejelentése szerint a brémai egészségügyi hatóság karanténba helyezte a helyi csapatot, ezért nem tud kiállni a kupameccsre. A találkozó új időpontját még nem jelölték ki.

A történtek miatt a 2. forduló sorsolását is el kell halasztani.

A Bayern új edzője, Julian Nagelsmann így egy héttel később, jövő pénteken mutatkozik be tétmeccsen a csapat kispadján, amikor a bajorok a Bundesliga első körében a Borussia Mönchengladbach ellen lépnek pályára.

A Német Kupában címvédő Borussia Dortmund ugyancsak kedden jelentette be, hogy belga hátvédje, Thomas Meunier és német középpályása, Julian Brandt koronavírustesztje pozitív lett. Csapatuk a Wehen Wiesbaden otthonában szerepelne szombaton a kupa 1. fordulójában, de egyelőre nem döntötték el, hogy el kell-e halasztani a meccset. (MTI)

Borussia Dortmund: Megvan, melyik csapat fizetheti ki a 20 millió eurót Szalaiért – Lipcse-játékoson is múlik az üzlet

Freiburg: Októberig nem költözhet be új stadionjába a magyar válogatott Sallai Rolandot is foglalkoztató SC Freiburg labdarúgócsapata. A német élvonalban szereplő klub keddi bejelentése szerint csak október közepén vehetik birtokba az új létesítményt, noha június közepén még abban reménykedtek, hogy a következő szezon elejétől már ott fogadhatják ellenfeleiket.

A halasztást azzal indokolták, hogy folyamatos problémák vannak az elektromos hálózattal és az adattovábbítással, ezért a következő hetekben biztosítani kell a zökkenőmentes televíziós közvetítést az új stadionból.

A Freiburg augusztus 21-én játssza első hazai mérkőzését a Bundesligában, amikor a Borussia Dortmundot fogadja.

A világbajnoki selejtezők miatti válogatott szünet után, október közepén játszhatja első hazai meccsét az új arénában a csapat, amelynek a 8. fordulóban Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik együttese, az RB Leipzig lesz a vendége.

A bajnokság előző kiírásában a Freiburg a 10. helyen zárt. (MTI)