A Juve leigazolta az új „brazil Ronaldót”, Guardiola játékosát akarja a Barca – külföldi körkép

ANGLIA

Chelsea: Az elmúlt napokban már írtunk arról, hogy a londoni Kékek továbbra sem tettek le arról, hogy megszerezzék az Intertől Romelu Lukakut, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a legfrissebb sajtóhírek szerint 130 millió eurós ajánlattal készülnek a belga támadóért. (Goal)

Manchester City: Aymeric Laporte eltökélt szándéka, hogy a mostani átigazolási szezonban távozzon Pep Guardiola csapatától. A spanyol válogatott védő legszívesebben visszatérne Spanyolországba, azon belül is pedig korábbi klubjához, az Athletic Bilbaóhoz. (90min)

Everton: 25 millió eurós ajánlatot tettek a Lazio argentin támadójára, Joaquin Correára, aki az előző idényben 8 gólig jutott a Serie A-ban. (Il Messaggero)

Aston Villa: Hivatalosan is bejelentették Leon Bailey szerződtetését a Bayer Leverkusentől. A jamaikai válogatott szélső sajtóhírek szerint 30 millió fontért érkezett.

Southampton/West Ham: Ez a két PL-csapat vinné a Nice 20 éves osztrák védőjét, Flavius Daniliucot, akit még 2024 nyaráig köti szerződése a francia klubhoz. (Daily Mail)

SPANYOLORSZÁG

Real Madrid: Nagyon úgy tűnik, hogy ismét kölcsönadják a 11-szeres japán válogatott szélsőt, Takefusa Kubót, aki az elmúlt években a Mallorca, a Villarreal és a Getafe együtteseinél is szerepelt már kölcsönben. A 20 éves játékost ezúttal a Real Sociedad és a Mallorca szemelte ki. (Onda Cero)

18 millió euróban állapították meg a spanyol válogatott Isco átigazolási díját. Az AC Milannal összeboronált játékos szerződtetésénél viszont inkább a fizetésben lesz nehéz megegyezni – ha eljutnak addig a felek -, hiszen Isco jelenleg évi 6.5 millió eurót keres. (Calciomercato)

Barcelona/Atlético Madrid: A két spanyol sztárcsapat vinné a Manchester City portugál válogatott támadóját, Bernardo Silvát, akinek a távozása szinte biztossá válik akkor, ha klubja leigazolja Jack Grealish-t. A katalánok számára azonban előbb az lenne a fontos, ha megválnának néhány olyan játékosoktól, akiknek nagy a fizetésük – például Miralem Pjanic és Samuel Umtiti -, ami lelassíthatja a Silva-üzletet, ezzel egyidejűleg pedig előnybe kerülhet a piacon az Atlético. (Mundo DeportivoÖ

OLASZORSZÁG

Juventus: A Bayern München vinné a brazil Danilót, a torinóiak azonban nem szívesen válnának meg a játékostól. A hírek szerint a Juventus csak akkor hajlandó megfontolni a szélső elengedését, ha legalább 30 millió eurót adna érte a német klub. (Di Marzio)

A Juventus és a Sassuolo nem tudott megegyezni Manuel Locatelli átigazolásáról, így a torinóiak minden bizonnyal Miralen Pjanic visszaszerzésére fordítják mostantól energiájukat.

A zebrák leigazolták Kaio Jorge-t, a Santos 19 éves támadóját. A brazil tinit korábbi edzője egyenesen a brazil Ronaldóhoz hasonlította.

AC Milan: Megszereznék a Real Madrid spanyol középpályását, Dani Ceballost, akit azonban 40 millió euró alatt nem engedne el a királyi gárda. (Calciomercato)

NÉMETORSZÁG

RB Leipzig: Nagy valószínűség szerint utolsó idényére készül a lipcseieknél Marcel Sabitzer, aki nem akarja meghosszabbítani a 2022 nyarán lejáró szerződését. A középpályással kapcsolatban a Bayern München érdeklődéséről lehet olvasni. (Spox)

Eintracht Frankfurt: Újabb ajánlatot tettek az AC Milanban játszó Jens Petter Haugéért. A 3-szoros norvég válogatott játékosért 12 millió eurós összeget tett le az asztalra a Bundesliga-klub. (Fabrizio Romano)

VILÁGFOCI

Hollandia: Ismét Louis van Gaal veszi át a holland labdarúgó-válogatott irányítását. A 70. születésnapját vasárnap ünneplő szakemberrel a jövő november-decemberi, katari világbajnokság végéig szóló szerződést kötöttek. “A holland futball mindig közel állt a szívemhez, a nemzeti csapat irányítása pedig amellett, hogy kulcsfontosságú az előrelépésben, hatalmas megtiszteltetés is” – hangsúlyozta kinevezése kapcsán a tréner. Van Gaal – aki 2016-ban visszavonult az edzősködéstől – harmadik alkalommal vezeti majd az oranjét, amellyel a 2014-es világbajnokságon bronzérmet nyert. A szakember 2000 és 2002 között 15, majd 2012 és 2014 között 29 találkozón irányította a nemzeti csapatot. Van Gaal először szeptemberben ül majd újra a kispadon, amikor a hollandok vb-selejtezőn sorrendben a norvégokkal, a montenegróiakkal és a törökökkel találkoznak. Elődje, Frank de Boer a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság után lemondott, miután a hollandok a nyolcaddöntőben kikaptak a csehektől a Puskás Arénában. (MTI)