“A csapat motiváltabb, mint korábban” – Pioli

Elkezdődött az olasz bajnokság 2021/22-es szezonja és az első fordulót a Milan Sampdoria elleni mérkőzése zárja. Stefano Pioli megtartotta a szezon első sajtótájékoztatóját.

“Úgy gondolom, hogy ez az eddigi legerősebb Milan, amit edzhettem. A játékosok sokkal tudatosabbak és érettebbek. Olyanok állnak rendelkezésemre, akik érettebbek lettek, mint például Tonali és Leao. Lesznek hiányzók ezen a meccsen, de a csapat szilárd és minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Alázattal és ambícióval jó eredményeket érhetünk el. Van egy sorozat, ahol mindenáron meg akarjuk mutatni magunkat: ez a Bajnokok Ligája, ahol megpróbálunk főszereplők lenni.”

“A Sampdoria egy nagyon jól védekező csapat, minőségi játékosaik vannak támadásban és egyértelmű identitásuk van. Veszélyesek a rögzített játékhelyzetekből és minden bizonnyal nehéz nyitómérkőzés lesz. Ami minket illet: jól teljesítünk és szeretnénk a lehető legjobban kezdeni, méghozzá egy győzelemmel.”

“Nagyon boldog vagyok az új érkezőket illetően. Mindannyian győztes mentalitású játékosok és tapasztaltak. Tudják, hogy mit jelent a győzelem és egy olyan csapatba kerültek, amely még motiváltabb, mint korábban és nagyon éhes a sikerre. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy készen álljunk és jól játszunk.”

“Nagyon izgatott vagyok, mert a kezdet mindig különleges érzéssel tölt el. Tudom, hogy egy nagyszerű klubnál vagyunk, ahol hatalmasak az elvárások, tehát büszkén viseljük ezeket a színeket. Teljes mértékben biztos vagyok a munkánkban és meg vagyok győződve a minőségünkről és az elszántságunkról. Izgatott vagyok, hogy újra láthatjuk a szurkolóinkat, akiknek köszönhetően képesek vagyunk túllépni a határainkon.”

“A Bajnokok Ligája-szerepléssel hetente több fontos vizsga vár ránk. Meggyőződésem, hogy jó képességű és nagyszerű értékekkel rendelkező játékosokat edzek, akik jó ütemben fejlődnek. Sandro az egyik ilyen közülük. Olyan adottságai vannak, amelyek nagyon kevés játékosban vannak meg, továbbá nagy felelősséget vállal. Ezen az úton kell folytatnia és úgy vélem, hogy következetesen fejlődik.”

“Maignan? Nagyon örülök Mike-nak. Ő egy lelkes srác kiváló képességekkel, nagyon kíváncsi és mindig próbál újat tanulni. Jól beilleszkedett és nagyban hozzá fog járulni a csapathoz. A következő hét nagyon fontos lesz Ibra felépülése szempontjából és ha minden jól megy, akkor a válogatott szünetben visszatérhet a csapatba. Ő a mi vezérünk, mind a karizmáját, mind a képességeit tekintve. Zlatan egy fontos pont a csapatban és nagyon motivált. Kessié? Szokatlan nyara volt, de nagyon nyugodt és fókuszált. Úgy gondolom, hogy mindkét fél szándéka azonos a folytatást illetően. Franck nyugodt és alig várja már, hogy visszatérjen a pályára.”

“Giroud? Ő egy profi és nagyon intelligens játékos. Tudja, hová kell mozognia a pályán és képes hátul letámadni vagy támogatni a támadást. Rendkívül erős a befejezésekben. Szeretne tanulni és nagyon jól beilleszkedett. Részt vettünk néhány intenzív felkészülési mérkőzésen és olyanok ellen, akik előrébb jártak nálunk a felkészülésben.”

“A játék elveit tekintve megvan a folytonosság és ez egy olyan dolog, amit ki kell használnunk, azonban a modern futballban nem ragaszkodhatsz egy fajta játékstílushoz. Az előző idényben különböző mozgásokkal kísérleteztünk, de a célunk továbbra is az, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a játékosokból. Gyors és intenzív játékot akarunk játszani, ami sok labdaérintést jelent. Ez sok erőfeszítést és nagyszerű csapatot igényel, ebben az értelemben jó úton járunk és továbbra is magas színvonalon szeretnénk teljesíteni. Meg kell lennie a saját identitásunknak és tisztában kell lennünk a minőségünkkel.”

“Csapatkapitány? Továbbra is Alessio a kapitány, ez soha nem volt kérdés. Egy csapatban nagyon fontos, hogy felelősségteljes játékosok legyenek, akik egységesek, lelkesek és megvan bennük a vágy. Ezért is bízom bennük annyira.”

“Mercato? Nem a távozókhoz hasonló jellemvonású játékosokat kerestünk, mert szeretnénk javítani a csapaton. A klub vezetősége készen áll bármilyen lehetőséget megragadni. Kiváló minőségű játékosaink vannak támadásban.”

“Úgy gondolom, hogy hét csapat van, aki megnyerheti a Scudettót. Idén sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a bajnokság az előző szezonhoz képest. A közvetlen riválisok ellen vívott mérkőzések még fontosabbak lesznek. Meg kell mutatnunk a Sampdoria ellen, hogy készen állunk.”