Felére csökkent a Milan vesztesége 2020/21-ben

Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint a Milan deficittel zárta a legutóbbi pénzügyi évet, ennek ellenére jelentős javulás figyelhető meg a korábbi évhez képest.

A Rossoneri által folytatott költséghatékonysági politika eredményesen zajlik és a világjárvány hatásai illetve a zárt kapus mérkőzések ellenére javult a klub pénzügyi helyzete. A MilanNews és a CalcioFinanza beszámolója szerint a Milan 96,4 millió eurós veszteséggel zárta a 2020/2021-es pénzügyi évet, amely június 30-án ért véget.

Ugyan ez jelentős deficitnek mondható, azonban figyelemre méltó a javulás az azt megelőző 2019/2020-as pénzügyi évhez képest, amikor ennek duplája, összesen 194,6 millió euró volt a klub vesztesége.

Egy év leforgása alatt a vezetőségnek úgy sikerült a felére csökkenteni a veszteség mértékét, hogy közben a csapat erősödött és jobb eredményeket ért el, ráadásul BL-szereplésből és jegyértékesítésből sem származott semmilyen bevétel. A következő pénzügyi évben – a 2021/2022-esben – már plusz bevételekkel is kalkulálhat a klub, hiszen 7 év után ismét a Bajnokok Ligájában szerepel és augusztusban újra megnyitották a stadionokat a szurkolók számára.

A forrás kiemeli, hogy a Milannak egyáltalán nincs adóssága vagy tartozása bankok vagy más hitelezők felé.

Összehasonlításképpen a bajnoki címvédő Inter 245,8 millió eurós veszteséget könyvelt el, ami minden idők legmagasabb száma a Serie A történetében, míg a Juventusnál 210 millió euró volt a deficit a 2020/21-es évben.