Maignan és Theo a franciák keretében

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a Nemzetek Ligája négyes döntőjére, amelyet október elején rendeznek. Franciaország ellenfele az elődöntőben Belgium lesz október 7-én.

A szeptemberi válogatott meccsek után Theo Hernández ismét ott van a nemzeti csapat keretében, ráadásul a testvérével, Lucas Hernándezzel együtt. Theo legutóbb a Finnország elleni vb-selejtező meccsen mutatkozott be hazája válogatottjában.

A Milanból bekerült Mike Maignan is, aki a szezon kezdete óta nagyszerűen teljesít a csapatában. Jelenleg Hugo Lloris mögött ő a második számú kapus a válogatottban.

Ugyanakkor Deschamps ismét nem hívta be a válogatottba Olivier Giroud-t.

Deschamps szavai a Hernández-testvérpárról: “Lucas sokat fejlődött középhátvédként, még akkor is, ha nálam többet játszott szélsőhátvédként. Theo sokkal támadó szelleműbb, rá félig védőként és félig támadóként tekintek. Ezért a középpálya szélén számolok vele. Furcsa helyzet, hogy két testvér szerepel a válogatottban, ilyen még nem volt az irányításom alatt. Lucas és Theo között nagyon erős a kötődés, de ez nem akadályoz meg abban, hogy a csapat érdekeit figyelembe véve hozzam meg a döntéseimet. Mindkettőjükkel beszélni fogok. Az biztos, hogy két különböző játékosként tekintek rájuk.”

A FRANCIA VÁLOGATOTT KERETE:

KAPUSOK: Benoit Costil (Girondins Bordeaux), Hugo Lloris (Tottenham), Mike Maignan (AC Milan);

VÉDŐK: Lucas Digne (Everton), Léo Dubois (Olympique Lyon), Lucas Hernandez (Bayern München), Presnel Kimpembe (PSG), Jules Koundé (Sevilla), Benjamin Pavard (Bayern München), Dayot Upamecano (Bayern München), Raphaël Varane (Manchester United), Theo Hernandez (AC Milan);

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Mattéo Guendouzi (Olympique Marseille), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Aurélien Tchouaméni (Monaco), Jordan Veretout (AS Roma);

TÁMADÓK: Wissam Ben Yedder (Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Moussa Diaby (Bayer Leverkusen), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Anthony Martial (Manchester United), Kylian Mbappé (PSG)