Tovább emelik a nézők számát Olaszországban

Az olasz kormány áldását adta az 50 százalékos felső határ megemelésére és az a terv, hogy rövid időn belül újra teljes befogadóképességgel üzemelhessenek a stadionok.

Másfél évnyi zárt kapus mérkőzések után idén augusztusban újra jelentős számban visszatérhettek a nézők a stadionokba a Serie A-ban. Eddig 50 százalékos kapacitással nyitottak a stadionok és ahogy várható volt, most emelik ezt a számot.

Valentina Vezzali, a sportért felelős olasz államtitkár-helyettes bejelentette, hogy megszületett a döntés és 50-ről 75 százalékosra növelik a futballstadionok kihasználhatóságát.

Az olasz kormány jóváhagyta az emelést, amelynek következtében a Serie A következő fordulójában még több néző lehet a stadionokban. A Milan október 16-án a Veronát fogadja a San Siróban a bajnokság nyolcadik fordulójában. Ez azt jelenti, hogy akár több, mint 50 ezer szurkoló is jelen lehet a milánói lelátókon a járványügyi előírások mellett.

Továbbá az illetékesek azon dolgoznak, hogy néhány hét alatt a stadionok 100 százalékban megnyithassanak.

Az idei szezonban a Milan három hazai mérkőzést játszott és átlagosan 31 500 néző látogatott ki. Ennél magasabb hazai átlagnézőszámmal csak az Inter rendelkezik (33 000) az egész olasz élvonalban.