Kessiét beajánlotta az ügynöke egy riválisnak

Olasz lapértesülés szerint George Atangana, Franck Kessié ügynöke a városi rivális Inter ajtaján kopogtatott és felkínálta a játékos szerződtetésének lehetőségét.

Az elefántcsontparti válogatott középpályásnak 2022 nyarán lejár a szerződése a Rossonerivel és problémák merültek fel a hosszabbítást illetően. A másfél éve tartó egyeztetések eddig nem jártak sikerrel, mivel jelentős különbség van a klub ajánlata és a játékos fizetési igénye között.

A Corriere della Sera a mai számában arról ír, hogy Kessié ügynöke beajánlotta a játékost az Inter vezetőségének a következő szezonra. Ugyanakkor a pénzügyi nehézségekkel küzdő Nerazzurri játékospolitikájába nem igazán fér bele egy ilyen magas bérigénnyel rendelkező futballista megszerzése.

Atangana évi 8 millió euró + bónuszok fizetést akar kiharcolni Kessiének, amellyel ő lehet az olasz élvonal egyik legjobban fizetett játékosa. Nyilvánvaló, hogy a Milan ezt az összeget nem fogja megadni, ráadásul egy 4 milliós fizetési plafon van a klubnál, ami csak kivételes esetekben léphető át. Paolo Maldiniék legutóbbi ajánlata elérte a 6 millió eurót, amire nemleges választ érkezett, azóta viszont nincsenek fejlemények és a tárgyalások megálltak. A játékos ügynöke az elmúlt másfél évben meglehetősen furcsa taktikát alkalmazott a hosszabbításról szóló tárgyalásokon és mindig magasabb és magasabb bérigényt határozott meg a klub ajánlatánál.

A Mundo Deportivo szerint Kessié iránt az FC Barcelona is érdeklődést mutat, míg a Gazzetta arról ír, hogy a 24 éves futballistának Angliából a Liverpool, míg Franciaországból a Paris Saint-Germain szerepel a kérői között.