HIVATALOS: A Milan szerződtette Antonio Mirantét

A Milan az aktuális idény végéig szerződést kötött Antonio Mirantéval.

Alessandro Plizzari után Mike Maignan is megsérült, ezáltal a csapat három kapusa közül ketten is hónapokra kidőltek. Maignan csuklóját szerdán sikeresen megoperálták és a klub információkat közölt a felépülés időtartamáról. A sérülések miatt a Milan úgy döntött, hogy kapust igazol.

A Milan a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megállapodott Mirantéval, aki a szezon végéig, azaz 2022. június 30-ig írt alá a Rossonerihez. A 38 esztendős kapus szabadon igazolható volt, legutóbb a Roma kapuját védte az előző idényben.

A rutinos olasz kapussal kedden este történt meg a megegyezés, majd szerda reggel orvosi vizsgálatokon vett részt Milánóban. Mirante sikeresen teljesítette a vizsgálatokat, amelyet követően a Casa Milanban aláírta a szerződését. Eldőlt, hogy a 83-as mezszámot fogja viselni a Milanban és az elkövetkező hetekben illetve hónapokban Maignan távollétében Ciprian Tatarusanuval fog versenyezni a kezdőcsapatba kerülésért.

Mirante korábban a Roma mellett a Parma, a Bologna, a Sampdoria és a Crotone kapuját is védte. Az eddigi pályafutása alatt 368 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban.

Ugyan az átigazolási időszak hivatalosan augusztus 31-én véget ért, azonban a szabályok lehetővé teszik a szabadon igazolható játékosok leigazolását a szezon folyamán a piac zárását követően is.