Így kezdhet a Milan az Inter elleni rangadón

Egybehangzó hírek szerint Stefano Pioli 5 helyen változtat a Milan kezdőcsapatában a ma esti Inter elleni városi rangadón.

A 12. forduló rangadóján a Milan az Intert fogadja a San Siro stadionban, ahol a várakozások szerint a maximális megengedett kapacitással 57 ezer szurkoló lesz jelen. Kiélezett mérkőzés várható, ugyanis a piros-feketék 11 forduló után 31 pontot szereztek és veretlenek, míg a Nerazzurri a harmadik helyen tanyázik 24 ponttal.

A MilanNews és a La Gazzetta dello Sport szerint Pioli 5 poszton fog módosítani a kezdőcsapaton a Porto elleni BL-összecsapáshoz képest. A védelemben visszatér Simon Kjaer, míg az eltiltott Theo Hernández helyett Fodé Ballo-Touré kezdhet az Inter ellen.

A középpályán Sandro Tonali mellett Franck Kessié juthat lehetőséghez, míg a támadó-középpályás vélhetően Rade Krunic lesz. A bosnyák játékos vezeti a versenyfutást a kezdőcsapatba kerülésért a COVID-ból visszatérő Brahim Diazzal szemben.

A középcsatár Zlatan Ibrahimovic lesz, akinek a kedvenc ellenfelei közé tartozik az Inter. A svéd klasszis eddig összesen 8 tétmeccsen játszott ellenük a Milanban és ezeken 8 gólt szerzett. A támadó-szekció két szélén Alexis Saelemaekersnek és Rafael Leaónak szavazhat bizalmat az edző. A MilanNews-zal és a Gazzettával ellentétben a Sky Sport Italia arról számolt be, hogy a támadósor jobb oldalán Saelemaekers helyett Diaz fog játszani.

A MILAN VÁRHATÓ KEZDŐJE:

Tatarusanu
Calabria, Kjaer, Tomori, Ballo-Touré
Tonali, Kessié
Alexis (Diaz), Krunic, Leao
Ibrahimovic

AZ INTER VÁRHATÓ KEZDŐJE:

Handanovic
Skriniar, De Vrij, Bastoni
Brozovic
Darmian, Barella, Calhanoglu, Perisic
Dzeko, Lautaro

A mérkőzés vasárnap 20:45-kor kezdődik a San Siróban és a Sport 1 élőben közvetíti.