Tatarusanu a büntetőről, Lautaróról és Maignanról

Ciprian Tatarusanunak hatalmas szerepe volt abban, hogy a Milan megtartotta veretlenségét az olasz bajnokságban az Inter elleni rangadón.

Mike Maignan csuklósérülése miatt a 8. forduló óta a második számú kapus, Tatarusanu védi a Milan kapuját. A 35 éves kapus az előző mérkőzésen az Inter elleni 1-1-es döntetlenre végződő rangadón kivédte Lautaro Martinez tizenegyesét.

“Rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés, de egységes csapatnak bizonyultunk. Boldog vagyok, hogy sikerült kivédenem ezt a büntetőt, aminek köszönhetően megtarthattuk az eredményt a mérkőzés egyik kulcsfontosságú pillanatában.” – nyilatkozta Tatarusanu.

“Végül a döntetlen igazságos eredmény volt. Mindig jó érzés tizenegyest védeni, ez egy derbin még nagyobb jelentőségű. A meccs előtt a szakmai stábbal nagyon jól tanulmányoztuk Lautaro büntetőit, hiszen ő az Inter első számú tizenegyesrúgója. Calhanoglut is tanulmányoztuk, de ő már ismer engem. Mindent megteszek, hogy így folytassam.”

“Maignan? Mike ünnepelt, mert tudja, hogy mit jelent egy kapusnak, ha kivéd egy tizenegyest. Nagyon jól kijövünk egymással, mióta csatlakozott a csapathoz. Próbáltam segíteni neki mindenben a beilleszkedést illetően, hiszen beszélek franciául és tudom, hogy nem könnyű országot illetve bajnokságot váltani. Remekül kezdte a szezont, aztán megsérült.”

“Mindig keményen edzettem, hogy készen álljak, amikor a csapatnak szüksége van rám és jött a lehetőség. Boldog vagyok, hogy ilyen magas szinten játszhatok. Azt mondhatom, hogy ez volt pályafutásom legfontosabb kivédett tizenegyese. Nem volt egyszerű, mert Lautaro jól lőtte.”