Márton Gábor újra az NB I-ben lett vezetőedző

Mint ismeretes, az MTK Budapest októberben menesztette kispadjáról Giovanni Costantinót, azóta megbízott vezetőedzőként Teodoru Vaszilisz irányította a kék-fehérek szakmai munkáját. Péntektől azonban Márton Gábor kezébe került az irányítás, miután a Hungária körúti csapat mindenben megegyezett az 55 éves szakemberrel.

Márton az elmúlt időszakban többször is nehéz helyzetben lévő csapat irányítását oldotta meg sikerrel. 2019 márciusában az NB II-ben a kiesés ellen küzdő Siófokot a 17. helyen vette át, és a kilenc forduló alatt elért hat győzelemmel a középmezőnybe hozta fel a klubot.

Ezt követően 2020 telén a 20 forduló után kieső helyen álló ZTE FC irányítását vette át. Bár érkezésekor csapata jelentős, 5 pontos hátrányban volt a bentmaradásért zajló küzdelemben, Mártonnal végül az újonc a szezon végére feljött a hetedik helyre. Az általa irányított korszakban az egész mezőnyt tekintve a második legtöbb pontot az egerszegiek szerezték, mindössze kettővel kevesebbet gyűjtöttek a bajnok FTC-nél.

Mártont ezt követően csábította el a kispadjára a MOL Fehérvár. A nemzetközi kupában irányításával az Európa Liga play-off körébe jutottak a piros-kékek, többek között a hatszoros francia bajnokcsapat Reims bravúros búcsúztatásával. A Viditől 21 fordulót követően távozott, a csapatot dobogós helyen adta át utódjának – írja az mtkbudapest.hu.

Az új vezetőedző – aki korábban dolgozott többek között a PMFC-nél, Kaposváron és Kozármislenyben is – játékosként 21 magyar válogatott mérkőzésig jutott és idehaza mindent megnyert, hiszen bajnok és kupagyőztes is volt. Légiósként játszott a belga Genknél, a francia Cannes együttesénél, majd négy szezont töltött Izraelben, ahol szintén kupát nyert.