Kjaer: “Együtt nyerünk és együtt veszítünk”

Simon Kjaer csalódottan értékelt a Fiorentina elleni 4-3-as vereség után és elmondása szerint nagy árat fizettek az elkövetett hibákért. A dán válogatott védő leszögezte, hogy a csapat nem engedheti meg magának, hogy négy gólt kapjon.

“A futball a hibák játéka, kaptunk négy gólt és ez védőként nagyon fájó számomra, de együtt nyerünk és együtt veszítünk. Időnként sokba kerülnek a hibák és ezúttal nagy árat fizettünk. Ilyen egy évben egyszer fordul elő, ez a labdarúgás. Keményen kell dolgoznunk és tanulni a mérkőzésen elkövetett hibákból.” – mondta Kjaer.

“A mentalitással nem volt probléma és sok gólhelyzetet alakítottunk ki. Sokba kerültek a hibák. Nem volt olyan érzésem, hogy az ellenfélnek sok helyzete lett volna, de nagyon erősen kihasználták a hibáinkat.”

“Talán valamivel könnyebb elfogadni egy ilyen vereséget, mert sok helyzetünk volt, jól játszottunk és megfelelő mentalitást mutattunk egy nehéz mérkőzésen. Nincs vita, nem engedhetjük meg magunknak, hogy négy gólt kapjunk. Ez egy lecke, amit meg kell tanulnunk és mindig emlékeznünk kell arra az érzésre, ami most bennünk kavarog. Rögtön munkába kell állnunk és felkészülni a szerdai mérkőzésre.”

“Az edző a mérkőzés után sokat beszélt az öltözőben, ami nem túl gyakran fordul elő. Fontos dolgokat mondott nekünk. Ebből tanulni kell és fejlődni. Gabbia? Jól érzem magam vele a pályán, ahogy Romagnolival és Tomorival is. Nem volt könnyű dolga Matteónak azok után, hogy nagyon keveset játszott. A futball szép és egyben brutális is tud lenni. Ismerem Gabbiát, minden nap keményen dolgozik és most előre kell tekintenie. Vlahovic? Kiváló csatár, remekül fedezi a labdát és nagyon jól mozog a kapu előtt. Volt dolgom rendesen, mozgalmas este volt.”

“Pályafutásom? A múltban sokszor megpróbáltam a Milanhoz igazolni. Amikor az Atalantánál felmerült az esély, egyből megragadtam a lehetőséget. Időnként elgondolkozom a karrieremen, de még mindig játszom és élvezem. Ha egy nap befejezem, majd visszatekintek a pályafutásomra.”