Maldini: “Stefano az ideális edző a Milannak”

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója szerint egy olyan Milan felépítésén dolgoznak, amely hosszú távon is sikereket tud elérni, továbbá elismerő szavakkal illette Stefano Piolit, aki összetartó légkört alakított ki Milanellóban.

A klub vezetősége pénteken meghosszabbította Pioli jövő nyáron lejáró szerződését. Nem volt kérdés, hogy a Milan az olasz trénerrel képzeli el a folytatást az elmúlt másfél év teljesítménye és eredményessége alapján. Pioli 2023. június 30-ig szóló szerződést írt alá, egy opcióval az azt követő szezonra.

“Stefano a szakmai hozzáértése, a temperamentuma és a személyisége miatt ideális edző a Milan számára. Teljes mértékben illeszkedik a klub értékeihez és stratégiájához. Az irányítása alatt sikerült megteremtenie egy összetartó légkört nagy ambíciókkal. Célunk, hogy folytassuk a megkezdett utat és egyre jobb eredményeket érjünk el.” – nyilatkozta Maldini a Milan TV-nek.

“Izgatottak vagyunk és úgy érezzük, hogy olyan úton haladunk, amely nagyszerű eredményekhez vezet. Nem olyan csapatot építünk, ami csak egy évig teljesít jól, hanem olyat, amely hosszú távon is sikeres tud lenni. Szeretnénk, hogy a Milan újra versenyképes legyen.”

“A közöttünk lévő kölcsönös bizalom és empátia rendkívül fontos. Nem csupán Piolival, mint edzővel hosszabbítottunk, hanem az emberi oldalával is. Kiváló az összhang közöttünk és a jövőben előfordulhatnak nehézségek, de mindig tudni fogjuk, hogyan jussunk túl rajtuk.”

Érdekesség, hogy Pioli 2019-es kinevezése óta a Milan nyerte meg a második legtöbb mérkőzést (50) az Inter után (54) a Serie A-ban. A mérleg 82 bajnokin 50 győzelem, 18 döntetlen és 14 vereség, valamint 160 rúgott és 93 kapott gól. Emellett erre az időszakra vonatkozóan a piros-feketék nevéhez fűződik a legtöbb kapott gól nélküli meccs (28) a bajnokságban.