Kjaer térdsérülést szenvedett Genovában

A Milan rögtön a mérkőzés elején elveszítette a védelem egyik kulcsemberét a Genoa elleni 3-0-ra megnyert idegenbeli bajnokin. Az összecsapás lefújását követően Stefano Pioli is megszólalt a védő állapotáról.

Kjaer érkezése az orvosi vizsgálatokra Milánóban. (2021.12.02.)

Fél perccel a kezdőrúgást követően Simon Kjaer megsérült és nem tudta folytatni a játékot a Genoa-Milan mérkőzésen. Az orvosi stáb tagjai bementek a pályára az ápoláshoz, majd nem sokkal később hordágyon vitték le a dán válogatott játékost. Kjaer helyére Matteo Gabbia állt be csereként.

A MilanNews tájékoztatása szerint Kjaernek kificamodott a bal térde és a sérülése aggodalomra ad okot, hiszen nem tudta a saját lábán elhagyni a pályát.

A pontos diagnózisra még várni kell, ugyanis a dán középhátvéd csütörtökön részletes orvosi vizsgálatokon vesz részt. Ezt követően állapítható meg, hogy mennyire súlyos a sérülése, azonban az első híresztelések szerint biztosra vehető, hogy a 2021-es évben már nem léphet pályára.

Pioli szavai a meccs után: “Remélem, hogy nem súlyos Kjaer sérülése. Kificamodott a térde és bízom benne, hogy nem lesz sokáig harcképtelen. Azért cseréltem le Gabbiát a szünetben, mert sárga lapja volt és nem akartam megkockáztatni, hogy esetleg kiállítsák és veszélybe kerüljön az eredmény. Romagnoli visszatér és Kalulu is bevethető a védelem közepén, így meg fogjuk találni a szükséges megoldást.”