Bild: Nem problémamentes, de nem is drámai Szalai Ádám fejműtétje

Mint arról korábban beszámoltunk, Szalai Ádám jövő héten orvosi javaslatra kés alá fekszik, majd ezt követően várhatóan hetekig nem léphet pályára és a további intézkedésig nem áll a Mainz rendelkezésére sem az edzéseken, sem a mérkőzéseken.

A Sport Bild Plus szerint a magyar válogatott csatár jövő kedden fejműtéten esik át. Szalai alapos mérlegelés után döntött a beavatkozás mellett, mely nem problémamentes, de nem is annyira drámai: az orvosok szerint a támadó nem csak teljesen felépül, de talán már januárban vagy februárban újra edzhet.

Továbbá a Bild Plus úgy tudja, a 34 éves csatár esetében nem tályogról  vagy rákos megbetegedésről van szó.

Az operációnak semmi köze nincs a Bayern München elleni bajnoki meccs előtt elszenvedett autóbalesethez, amely után a Hertha elleni mérkőzést is kihagyta. Az eset után eredetileg enyhe nyakzúzódást diagnosztizáltak nála. A probléma a jelek szerint már régóta fennállt, és csak véletlenül derült ki a balesetet követő rutinvizsgálatok során, hogy olyan sérülést szenvedett, amely hosszú távon káros lehet az egészségére.

És hogyan reagáltak a csapattársak a sokkoló hírre? Bo Svensson vezetőedző elárulta, Szalai szerdán ott volt az öltözőben, személyesen tájékoztatta a csapatot a közelgő műtétről.

Személyiségével fontos szerepet játszik nálunk, vezéralak, és mindenkivel jó kapcsolatot ápol – mondta a dán szakember, aki reméli, Szalai gyorsan felépül – Most mindannyian szorítunk neki.

Szalai az idei szezonban 10 mérkőzésen játszott a bajnokságban, egyszer volt eredményes, a Greuther Fürth elleni találkozón. A Mainz 16 fordulót követően 24 ponttal a hatodik helyen áll Bundesliga tabelláján. Legközelebb ma délután 15.30 órakor lép pályára a Frankfurt vendégeként a német élvonal 17. fordulójában.

Szalait műteni kell, hetekre kidőlt – közleményt adott ki a Mainz