Pioli: “Ez egy 6 pontos mérkőzés lesz”

Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját a Napoli elleni mérkőzés előtt.

A NAPOLIRÓL
“Nem tudom a két csapat egymás elleni statisztikáját vagy a Spalletti elleni mérlegemet. A Milan nagyon sokat segített nekem abban, hogy nagyot lépjek előre az edzői karrieremben. A szezon első fele nagyszerűen alakult és még két meccsünk van hátra. Azt szeretném, ha meghaladnánk a 43 pontot, amit az előző idény első felében szereztünk. Újra keményen kell tepernünk. Egy minőségi csapattal mérkőzünk meg és nagyszerű teljesítményre lesz szükség.”

AZ ELLENFELEKRŐL
“Olyan ellenfelekkel kell szembenéznünk, amelyek alaposan felkészülnek a mérkőzésekre. Intelligensnek és higgadtnak kell lennünk, hogy a megfelelő pillanatokban minden helyzetben jó döntést hozzunk. Ez egy nagyon fontos, hat pontos mérkőzés lesz mindkét csapat számára. Arra számítok, hogy a Napoli elszánt és kiélezett lesz, azonban mi is így fogunk pályára lépni. Megvan a tervünk és a legmegfelelőbb játékosokat fogom kiválasztani, de készen állunk a meccs közben beavatkozni a cserékkel. A Napoli hasonló játékrendszerben játszik és nagyon dinamikus középpályájuk van. Úgy gondolom, hogy a technikai képzettség és a döntéshozatal kulcsfontosságú lesz a meccsen.”

A HETI MUNKÁRÓL ÉS THEÓRÓL
“A csapat mindig is képes volt reagálni. A játékosok belevetették magukat a napi munkába és közben magas koncentrációs szintet illetve elszántságot láttam. Mindenki jól dolgozott az edzéseken, Hernándezt leszámítva, akinek problémái voltak a héten. Jelenleg valószínűbb, hogy nem lesz ott a kezdőben. Az elmúlt napokban egyéni edzésmunkát végzett.”

AZ AMBÍCIÓKRÓL
“Az idei szezont kiválóan kezdtük, aztán az ellenfeleink jobban teljesítettek. Meg kell mutatnunk a kvalitásunkat azzal, hogy 95 percen keresztül magas szintű teljesítményt nyújtunk. Nem gondolom, hogy decemberben dől el a bajnoki cím, hiszen az előző szezonban sokáig mi voltunk az első helyen. Most a lehető legtöbb pontot kell gyűjtenünk, hogy jobban teljesítsünk, mint tavaly. Az első idényemben 66 pontot szereztünk kupaszereplés nélkül, míg legutóbb 79-et az Európa Liga-szereplés mellett. Azt várom a csapattól, hogy a szezon második felében több pontot gyűjtsünk, mint a 2020/21-es idényben.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Tonali? Remek szezont fut és teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy még sokat fejlődhet védekezésben és támadásban egyaránt. Nincs olyan játékosunk, aki egyedül el tud dönteni egy meccset, ezért a csapaton van a hangsúly. Brahim? Lehet, hogy a vírus miatt kissé elveszítette a formáját, de nincs szó fizikális problémáról. Újra el kell kapnia a fonalat technikailag. Előfordulhat, hogy nyomás nehezedik rá, mivel idén nagyobb felelősség van rajta. Az ilyen fiatal srácok esetében normális, hogy nehézségeik adódnak.”

A SÉRÜLÉSEKRŐL
“Azon dolgozunk, hogy megoldásokat találjunk és igyekszünk fokozni a sérülés megelőzési és regenerációs gyakorlatokat. E tekintetben javulást várok és biztosak vagyunk abban, hogy jobb lesz a helyzet. Örülök a játékosaim kvalitásának és karakterének. Az elmúlt két mérkőzésen csökkent a játékunk minősége, de a csapatban megvannak a fejlődéshez szükséges tulajdonságok. Képesek vagyunk rá. A téli szünetben lesz időnk fizikálisan és mentálisan is felépülni. Az Empoli elleni meccset követően lesz néhány szabadnap a játékosoknak, ez így helyes. Azt követően a Roma elleni felkészülésre fogunk összpontosítani és egy kihívásokkal teli hónap kezdődik, hiszen az Olasz kupában is szerepelni fogunk.”

A JANUÁRI AFRIKA KUPÁRÓL
“Mindig a játékosaim egészségének megőrzése mellett vagyok és biztos vagyok benne, hogy a klub megfelelő döntést fog hozni a felmerülő helyzet alapján.”

A PRIMAVERÁRÓL
“Az ificsapat gyakran edz velünk Milanellóban, sokat beszélek Giuntival is. Napi szinten követjük a fiatalok fejlődését abban a reményben, hogy sikerül feljebb lépniük az első csapatba.”