Részletek az impozáns új milánói stadionról

Íme a helyszín, a befogadóképesség, az építkezés kezdete, a várható megnyitás.

Néhány nappal ezelőtt a Milan és az Inter hivatalosan is bejelentette, hogy a Populous által megálmodott látványterv lett az új milánói stadion győztes pályázata. Az amerikai tervezőiroda a Katedrális nevet adta a projekt címének és az impozáns létesítmény dizájnját Milánó két leghíresebb épülete, a Dóm és a Galleria Vittorio Emanuele ihlette.

A hivatalos közlemény szerint a következő hónapokban a Populous meghatározza az új stadion pontos részleteit, így 2022-ben a munkálatok megkezdése előtt teljes egészében megtörténik a végső projekt prezentálása.

Az új létesítmény 60-65 ezer ember befogadására lesz alkalmas és a jelenlegi San Siro mellett fog felépülni. Az építkezési munkálatok 2023-ban kezdődnek és az első mérkőzést várhatóan a 2026/2027-es szezonban fogják megrendezni az arénában – számolt be a La Gazzetta dello Sport. A lap szerint az új San Siro az előzetes becslések alapján éves szinten legalább 80 millió eurós bevételt fog generálni a Milannak.

A tervek szerint a jelenlegi San Sirót le fogják bontani és egy emlékművel együtt a helyén egy park lesz szabadidős-, és sportnegyeddel. Az új stadion környéke teljes mértékben gyalogos forgalmú lesz és összesen mintegy 115 ezer négyzetméteren zöldfelületet alakítanak ki, továbbá jelenleg a terület 27 százalékát kitevő parkolókat föld alatti mélygarázs váltja fel.

Íme videón a Populous előzetes látványterve, amely 2 éve készült a pályázatra.