Várható játékosmozgás a télen a Milannál

A Milan vezetősége erősítést tervez a januári átigazolási időszakban, valamint ketten is búcsút inthetnek a klubnak. Néhány nap múlva megkezdődik a téli átigazolási időszak és ez lehetőséget nyújt a vezérkar számára, hogy az elmúlt hónapok sérüléseire való tekintettel beavatkozzanak és erősítsenek az idény második felére.

A MilanNews megvizsgálta, hogy milyen igazolások és távozások várhatóak a közelgő januári mercato alatt. Úgy tűnik, hogy a legnagyobb hangsúly egy középhátvéd leigazolásán van, miután Simon Kjaer súlyos térdsérülés miatt fél évig nem játszhat és Alessio Romagnoli jövője bizonytalan a lejáró szerződése miatt.

Sven Botman, a Lille holland védője a fő célpont. A francia együttes körülbelül 30 millió euróban határozta meg az árát. Gianluca Di Marzio közlése szerint Paolo Maldiniék arra várnak, hogy az Elliott Management elkülönítse a téli mercatóra szánt büdzsét. Ennek mértékétől és a piaci lehetőségektől függően fognak igazolni. Az alternatívák között szerepel Bremer, Nikola Milenkovic és Andreas Christensen neve is.

Ami a várható távozókat illeti: Andrea Conti búcsúja biztosra vehető, míg Samu Castillejóé valószínűsíthető. Az olasz jobbhátvéd nyár óta létszámfelettivé vált a Milanban és az idei szezonban egyetlen percet sem játszott. Az ügynöke nemrég bejelentette, hogy Conti a télen távozni fog. Castillejo iránt a Genoa mellett Spanyolországból is érdeklődnek.

Pletyka szinten felmerült Yacine Adli téli érkezése a középpálya megerősítése érdekében a közelgő Afrikai Nemzetek Kupája miatt, de ez nem fog megtörténni. Az egyezség alapján Adli 2022 nyarán csatlakozik a Milanhoz. Jelenleg Mattia Caldara visszatérése sem opció, az olasz középhátvéd kölcsönszerződése az idény végéig szól és a Veneziának vételi opciója lesz a végleges megvásárlására.

Di Marzio kitért a támadó-szekcióra is, ahová jelen pillanatban nincs tervben januári igazolás, ugyanis Rafael Leao és Ante Rebic is visszatér. Mindenesetre ez még januárban könnyen változhat a csapat teljesítményétől, az eredményektől és a sérülésektől függően.