A Milan megtette az első ajánlatát Botmanért

Olasz lapértesülés szerint megkezdődtek a tárgyalások a Milan és a Lille vezetősége között és a piros-feketék ajánlatot nyújtottak be Sven Botman játékjogáért.

Simon Kjaer sérülése miatt a klub vezetősége beavatkozik a téli átigazolási időszakban és középhátvédet akar igazolni. A dán válogatott védő térdszalag-sérülés miatt ebben a szezonban már nem léphet pályára és jelenleg Fikayo Tomori, Alessio Romagnoli illetve Matteo Gabbia személyében három belsővédő áll Stefano Pioli rendelkezésére.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a Milan megtette az első ajánlatát Botmanért a francia élvonalban szereplő Lille-nek. A 21 éves játékos iránt a Premier League-ből is érdeklődnek, elsősorban a Newcastle United.

A Gazzetta úgy értesült, hogy a Rossoneri fizetett kölcsönajánlatot tett Botman játékjogáért egy vásárlási opcióval. A pontos számokról még nincsenek információk. A Milan hasonló stratégiával – azaz kölcsön+opcióval – szerződtetné a holland védőt, mint 2020 telén Simon Kjaert és 2021 januárjában Fikayo Tomorit. Az angol válogatott védő fél évre érkezett 600 ezer eurós kölcsönvételi díjjal, de beváltotta a hozzá fűzött reményeket és a klub 28,8 millió euróért végleg megvásárolta a Chelsea-től.

A Lille 30 millió eurót szeretne kapni Botmanért, akinek 2025-ig szól a szerződése.