Tonali eltiltás miatt nem játszhat a Spezia ellen

Mindössze két középső középpályás fog Stefano Pioli rendelkezésére állni a hétfő esti Spezia elleni mérkőzésen.

A piros-feketék a 22. fordulóban a Speziát fogadják hazai pályán és a mérkőzést hétfőn 18:30-kor rendezik. Az összecsapáson biztosan nem lesz bevethető sérülés miatt Simon Kjaer, Fikayo Tomori, Pietro Pellegri, míg Alessio Romagnoli koronavírusos és Ismael Bennacer, Franck Kessié illetve Fodé Ballo-Touré az Afrika kupán tartózkodik.

Sandro Tonali az előző fordulóban a Venezia elleni 3-0-s győzelem alkalmával begyűjtötte szezonbeli ötödik sárga lapját, amelynek következtében automatkusan 1 meccses eltiltás vár rá. A 21 éves középpályás az aktuális szezonban minden mérkőzésen pályára lépett és ez lesz az első alkalom, hogy hiányzik.

A fegyelmi bizottság is megerősítette, hogy Tonalinak ki kell hagynia a Spezia elleni bajnokit. Ráadásul Bennacer és Kessié távollétében mindössze két belső középpályása maradt Piolinak a mérkőzésre, nevezetesen Rade Krunic és Tiemoué Bakayoko.

Tonali a jövő héten rendezendő Juventus elleni mérkőzésen már újra ott lehet a pályán. Ugyanakkor Theo Hernándeznek óvatosnak kell lennie, hiszen ő az egyetlen bevethető balhátvéd és jelenleg 4 sárga lapja van. Mindezt úgy, hogy a Spezia elleni meccs után zsinórban két rangadót is játszik a Milan, előbb a Juventus, majd az Inter ellen.