Schäfer iránt több Bundesliga-csapat is érdeklődött: „Nem hittem volna még egy évvel ezelőtt sem”

– Nekem nagyon szimpatikus volt az Union, mert már nyáron is meg akartak szerezni, azaz látszik, hogy bíznak bennem. Ezt a bizalmat most is érzem, ezért jó helyre jöttem – mondta az M1 aktuális csatornának adott interjúban a középpályás. – Az Unionnál annak ellenére a 40 pont megszerzése és a bennmaradás kiharcolása a cél, hogy jelenleg negyedik helyen áll a tabellán. Tetszik ez a hozzáállás, ha ez megvan, akkor lehet beszélni másról – mondta a 22 éves futballista, aki a szlovákiai DAC-tól igazolt a tavaly 7. helyen záró, most 34 ponttal BL-indulást jelentő pozícióban álló berliniekhez.

Schäfer elmondta: a Németországban légióskodó magyarok közül Szoboszlai Dominikkal beszélt, aki elárulta neki, hogy az Union nagyon kellemetlen ellenfél, senki nem szeret az otthonában pályára lépni.

Schäfer szerette volna az MTK-ban és a DAC-ban is használt 26-os mezszámot, de mivel az foglalt volt új klubjánál, ezért a 13-ast választotta, mert az szerencsét hozott neki a nemzeti együttesnél.

A 15-szörös válogatott futballista arról is beszámolt, hogy másfél hete kisebb combsérüléssel bajlódik, ezért várhatóan egy hét múlva csatlakozhat új társaihoz az edzéseken.

– Nem hittem volna még egy évvel ezelőtt sem, hogy mára Bundesliga- és magyar válogatott játékosnak mondhatom magam – ezt már az m4sport.hu-nak nyilatkozta a játékos. – A sok munka mellett szerencse is kellett hozzá, gyakorlatilag minden a legjobb forgatókönyv szerint alakult. Általában csak heti ritmusban szoktam gondolkozni, kicsit olyan aranyhal módján: ami, mire átér az akvárium másik felére, elfelejti, honnan indult. Lehet, hogy pont ez segít nekem és nem azon agyalok, mi lesz fél vagy egy év múlva. Mindig csak az érdekel, hogy a következő héten a legjobbamat nyújtsam, a legjobb módon készüljek fel a meccsre, ott pedig, ha lehet, a kezdőben találjam magam.

“Schäfer abszolút képes lehet a Bundesligában érvényesülni” – már Dárdaihoz hasonlítják a németek