NB I: A Puskás legyőzte a Fradit és egy pontra zárkózott – az FTC mumusa döntött

A 4. fordulóból elhalasztott Puskás Akadémia-Ferencváros rangadóval vette kezdetét a 2022-es év az NB I-ben.

I. félidő

A Fradinál a kezdőcsapatban kapott helyet a nyáron nagy reményekkel szerződtetett nigériai csatár, Fortune Bassey, akinek viszont ezúttal csak 28 perc jutott, miután Besic percekkel előtte megkapta a második sárga lapját, így Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a támadó helyett küldte be Vécseit a középpálya stabilizálása érdekében.

A kiállítás előtt és után is a Puskás Akadémia játszott veszélyesebben, Favorov szabadrúgása például kevéssel ment mellé, de Mezghrani mély beadása is veszélyes volt Dibusz kapujára a játékrész első felében. A Fradi első nagyobb lehetősége Tokmac előtt adódott, de a norvég támadó nagy helyzetben mellé lőtt, igaz utóbb kiderült, hogy lesről indult.

A hosszabbítás perceiben is a Puskás volt aktívabb, előbb a 48. percben Van Nieff 22 méterről vette célba a jobb alsót, Dibusz bravúrral védte a bombát, a szögletnél viszont már a Fradi kapusa sem tudott segíteni: Van Nieff beadását Nunes fejelte a jobb sarokba 6 méterről, 1-0.

Érdekesség, hogy Joao Nunes másfél éve játszik az NB I-ben, de már a harmadik gólját szerezte a Ferencváros ellen.

II. félidő

Bekezdett a Puskás a szünet után, egy perc sem telt el és Komáromi máris célba vette a bal alsót, de Dibusznak végül nem kellett közbeavatkoznia, a 48. minutumban pedig Slagveer nagy helyzetben, 8 méterről a bal alsó mellé durrantott.

De természetesen a Ferencváros sem adta fel a támadásokat emberhátrányban sem, egy perccel később Zubkov középre passzolt labdájánál mentett nagyot Mezghrani az érkező Uzuni elől. Az 58. percben néhány másodperc erejéig gólt is ünnepelhettek a vendég szurkolók, de Blazic lesről talált be, így nem változott az állás.

A folytatásban jobbára a mezőnyben zajlott a játék, a kapuk már kevésbé forogtak veszélyben. A Ferencváros ugyan többet birtokolta a labdát, de igazi helyzetet Boli és Mak beállását követően sem tudott kialakítani, a Puskás Akadémia védelme nagyon stabilan állt a lábán.

A vendégek a hatperces hosszabbításban sem tudták feltörni a hazaiakat, pedig Uzuni közel állt ehhez, de emelése túl nagy volt és a háló tetejére hullott.

Győzelmével a Puskás Akadémia – a Kisvárdához hasonlóan – már csak egy pontra van az éllovas Ferencvárostól.

NB I, 4. forduló

Puskás Akadémia–Ferencvárosi TC 1-0 (J. Nunes 45+4)

Kiállítva: Besic (24.)

Puskás: Markek – Mezghrani, Nunes, Spandler, Szolnoki – Slagveer, Van Nieff, Favorov (Skribek, 84.), Komáromi (Gera, 76.) – Corbu (Urblík, 76.), Kozák.

FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 71.), Blazic, Dvali, Civic – Besic, Loncar (Boli, 57.) – Zubkov (Mak, 71.), Tokmac, Uzuni – Bassey (Vécsei, 28.).