Villámgyors szélsőt igazolt a Barcelona, Vlahovic utódja nemrég még az Újpestet szórta meg – külföldi körkép

ANGLIA

Everton: Miután Wayne Rooney visszautasította az edzői posztot, a liverpooli gárda Frank Lampardot környékezte meg, hogy vegye át az irányítást, a korábbi kiváló középpályás pedig a sajtóhírek szerit élne a lehetőséggel. A korábbi angol válogatott játékos bejelentése már a napokban megtörténhet. (Fabrizio Romano)

West Bromwich: Szerződtették a 9-szeres angol válogatott támadót, a korábban többek között a Liverpoolban, West Hamben és Newcastle-ben is megfordult Andy Carrollt.

Liverpool: Mindenben megegyeztek a Portóval Luis Díaz átigazolásáról, így a 25 éves kolumbiai támadó öt évre az angol klubhoz kötelezheti el magát. (Fabrizio Romano)

Manchester United: A Crystal Palace mellett az Everton is szerződtetné Donny van de Beeket. A 24 éves holland középpályást kizárólag kölcsönbe hajlandó elengedni a United, aki szívesen csatlakozna olyan csapathoz, ahol alapemberként számítanak rá. (Fabrizio Romano)

West Ham: A West Ham érdeklődik a Leeds sztárja, Raphinha iránt. A 25 éves játékos kiemelkedő teljesítményt nyújt, mióta 2020-ban csatlakozott a Leedshez és már több sztárcsapattal – többek közt a Bayern Münchennel – is kapcsolatba hozták. Azonban Raphinha tárgyalásokat folytat a Leedsszel is egy új szerződésről. (Sky Sports)

Newcastle: Állítólag megegyeztek az Olympique Lyonnal a 3-szoros brazil válogatott középpályás, Bruno Guimaraes szerződtetéséről. A 24 éves játékos 2026-ig szóló szerződést fog aláírni, a Szarkák pedig 40 millió eurót fizetnek érte. (Fabrizio Romano)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: A szezon végéig hivatalosan is kölcsönvették a spanyol válogatott szélsőt, Adama Traorét a Wolverhampton Wandererstől. A katalánoknak opciójuk is van arra, hogy a 26 éves játékost végleg megszerezzék a nyáron. Traoré számára nem ismeretlen a Barcelona, hiszen a gránátvörös-kékek akadémiáján nevelkedett, az első csapatban pedig négy tétmeccsen is pályára lépett a 2013/14-es és a 2014/15-ös idényben.

Valencia: A klub előrehaladott tárgyalásokat folytat a Tottenhammel Bryan Gil kölcsönvételéről. A Spurs a következő órákban hozza meg a végleges döntést. A Valencia emellett az AS Romával is tárgyalni fog Amad Diawara esetleges kölcsönszerződéséről. (Fabrizio Romano)

OLASZORSZÁG

Inter: A milánói klub hivatalos oldalán bejelentette, hogy  Stefano Sensi a szezon hátralévő részére kölcsönbe a Sampdoriához igazolt. A középpályás még 2020 szeptemberében csatlakozott az Interhez, és eddig 52 alkalommal lépett pályára a klub színeiben. A szerződése még 2024-ig szól a klubnál, ám az utóbbi időben egyre kevesebb játéklehetőséghez jutott.

Szintén bejelentették, hogy kölcsönvették a Genoától az ecuadori támadót, Felipe Caicedót.

Juventus: A 31 éves walesi középpályás, Aaron Ramsey még az átigazolási piac zárása előtt elhagyja Torinót. A Juve is minél előbb megválna a mellőzött játékostól, aki minden valószínűség szerint újra Angliába igazolhat. (Fabrizio Romano)

A Juventus Ramsey helyére a Borussia Mönchengladbach középpályását, Denis Zakariát nézte ki. A 25 éves svájci játékos hajlandó lenne Torinóba szerződni még a januári átigazolási időszakban. (Goal)

Fiorentina: Máris megtalálták a Juventushoz szerződő gólzsák, Dusan Vlahovic utódját. A firenzei klub bejelentette a brazil támadó, Arthur Cabral érkezését, aki legutóbb a Baselben játszott és többek között az Újpest kapuját is bevette kétszer a nyári Európa Konferencia Liga-selejtezőkön.

Lazio: Az átigazolási hajrában megpróbálják szerződtetni az Atalanta ukrán támadó középpályását, Alekszej Mirancsukot. (thelaziali.com)

NÉMETORSZÁG

Bayer Leverkusen: A szezon végéig kölcsönadták a Genoának az 5-szörös német válogatott középpályást, Nadiem Amirit.

FRANCIAORSZÁG

Lyon: A Lyon megegyezett a Tottenham középpályásának, Giovani Lo Celsónak a kölcsönvételéről. A 25 éves argentin játékosnak még magának is bele kell egyeznie az átigazolásba, de az biztos, hogy Londonban nem sikerült rendszeres játéklehetőséghez jutnia. A Lyon Lo Celso bérének felét fizeti, és a megállapodás nem tartalmaz vételi opciót. (L’Equipe)

Monaco: A Monaco legalább 80 millió eurót kér a sztárközéppályás Aurelien Tchouameniért. A 22 éves labdarúgó iránt Európa legnagyobb klubjai, köztük a Chelsea, a Manchester United, a PSG és a Real Madrid is érdeklődik. Tchouameni szerződése 2024-ig szól és a Monaco nem siet az eladással. (Marca)