Íme a Milan mérlege Ibrával és nélküle

Az aktuális szezonban nagyon megy a szekér a Milannak, amikor Zlatan Ibrahimovic nincs ott a kezdőcsapatban – erre a La Gazzetta dello Sport világított rá egy statisztikával alátámasztva.

Ibrahimovic két évvel ezelőtt tért vissza a Milanhoz és hatalmas szerepe volt a csapat talpra állításában. Rögtön a Rossoneri vezére lett a pályán illetve azon kívül egyaránt és az előző idényben vitathatatlan érdemei voltak a második hely megszerzésében és a Bajnokok Ligája-kvalifikációban. A La Gazzetta dello Sport készített egy összesítést, amelyben az aktuális idényt tekintve megvizsgálta a Milan olasz bajnoki mérlegét Ibrahimoviccsal a kezdőben és nélküle. Az eredmény egészen meglepő.

A csapat a 2021/22-es szezonban eddig összesen 12 meccset játszott úgy, hogy a svéd klasszis nem volt a kezdőcsapat tagja (tehát kihagyta a meccset vagy esetleg csereként szállt be) és a mérleg 11 győzelem és 1 döntetlen, valamint 28 rúgott és 10 kapott gól. Ezzel szemben Zlatannal a kezdőben Stefano Pioli együttese 11 bajnokiból mindössze 4-et tudott megnyerni, továbbá 3 döntetlen és 4 vereség született.

A MILAN MÉRLEGE IBRÁVAL A KEZDŐBEN:

11 bajnoki
4 győzelem
3 döntetlen
4 vereség
18 rúgott gól
15 kapott gól
1,36 pont/meccs

A MILAN MÉRLEGE, AMIKOR IBRA NEM VOLT A KEZDŐBEN:

12 bajnoki
11 győzelem
1 döntetlen
0 vereség
28 rúgott gól
10 kapott gól
2,82 pont/meccs