A Puskás fiatal támadója a Fradi- és Vidi-verés után: „Sok türelem kell a következő meccseken”

A Puskás Akadémia 20 éves támadója, Skribek Alen az elmúlt félszezont kölcsönben a Zalaegerszegi TE csapatánál töltötte, ahol alapembernek számított, 19 mérkőzésen két gólt és hat gólpasszt jegyzett. Korábban Budafokon is volt kölcsönben, itt 37 mérkőzésen 11 gól és egy assziszt volt a mérlege. Az U21-es magyar válogatott támadó a klubhonlapnak adott interjút.

– Három hétig beteg voltam, nem tudtam megcsinálni a felkészülést, de most visszajön az erőm és formám, úgyhogy remélem, hogy vasárnap be tudok találni – mondta Skribek.

Hornyák Zsolt – a Puskás trénere – azért hívta vissza a fiatal támadót, mert az első csapatnál számít a játékosra. Skribek a Fradi és a Vidi ellen egyaránt 1-0-ra megnyert mérkőzések mindegyikén játszott, összesen szűk fél óra jutott neki.

– Mindkét meccsen jó volt beállni, szerintem jól játszottunk és én sem szálltam be rosszul egyik mérkőzésbe sem. Igaz, hogy nem volt túl sok erőm, de próbáltam a maximumot kiadni, amíg a pályán voltam.

A 9-szeres utánpótlás-válogatott támadó kitért mindkét időszakára, amelyet kölcsönben töltött el.

– Budafokra nagyon megérte kölcsönbe távozni, mert akkor jutottunk fel az NB I-be, sok tapasztalatot szereztem, Csizmadia Csaba vezetőedző jól bánt velem, lett meccsrutinom, szóval Budafok nagyon jó tanulólecke volt. Zalaegerszegen pedig kifejezetten jól éreztem magam, Waltner Róberttel is jó viszonyt ápoltam, úgyhogy csak profitáltam belőlük.

– Érettebb lett a játékom és védekezésben nagyon sokat fejlődtem. A támadójátékom szintén előrelépett, de védekezésben volt sok hiányosságom és szerintem sokat tudtam fejlődni – vélekedett a 2001-es születésű játékos.

Az interjú végén a Puskás-játékos beszélt arról, mi szükséges ahhoz, hogy a Felcsút továbbra is a bajnokság élmezőnyében helyezkedhessen el, és kitért arra is, mit vár a Mezőkövesd elleni következő bajnokin.

– Most a bajnokság két legerősebb csapatát meg tudtuk verni. A következő mérkőzéseken az lesz a kulcs, hogy tudunk-e mi dominálni és ha tudunk, akkor sikerrel tudjuk venni az akadályokat. Sok türelem kell a következő mérkőzéseken, mert nem biztos, hogy az elején be tudjuk rúgni azt a gólt, ami megnyugtat minket, lehet hogy a meccs végén fog bekövetkezni és ehhez türelmesen kell játszanunk.

Keményen nekimentek Kassainak: “Nem értem, hogy került Bulgáriába, nem fog tudni segíteni”